Nieuws24.11.2015

De DC Daily van 24 november 2015


Google Doodle van de dag

Google viert vandaag dat het 41 jaar (24 november 1974) is geleden dat ‘Lucy’ in Afrika werd ontdekt met een bijzonder doodle. Onderzoekers in Ethiopië ontdekten de resten van een nieuwe mensachtige: Australopithecus afarensis.

Over het geslacht van het halfcomplete skelet bestaat discussie. De ontdekkers vermoedden dat het een vrouw betrof en noemden het “Lucy“, naar het nummer van de Beatles “Lucy in the Sky with Diamonds” dat tijdens de expeditie veelvuldig werd gedraaid.

Google`s doodle: Lucy
Google`s doodle: Lucy
Lucy man of vrouw?
Lucy man of vrouw?

Super selfiestick

Selfie sticks, je hebt ze in alle soorten en maten. Soms zijn ze zelf een beetje raar, zoals deze selfiearm. Maar ook de nieuwste selfie stick van uitvinder Mansoon past in ditzelfde rijtje. Hij maakte namelijk van twee paspoparmen en een selfie stick een reuze selfie stick die hij verborg in zijn mouw. Mansoon deed dit omdat hij zich schaamde voor zijn selfiestick, maar wij zouden ons meer schamen voor dit exemplaar…..

Woord van het Jaar 2015

Sjoemelsoftware, cyberkalifaat, selfiedode en aardbevingskamer. Naast deze vier woorden zijn er nog zes andere woorden in de race voor de titel ‘Woord van het Jaar 2015’, de wedstrijd die door Van Dale georganiseerd wordt. De andere woorden zijn: Je suis, vluchtelingenhek, welkomstwinkel, poortjesspringer, nepfractie en Jihadgala. Verder zijn er ook nog woorden genomineerd in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport & amusement, economie en politiek.

Hello van Adele in 25 stijlen

Als je geen genoeg kunt krijgen van Hello van Adele, dan is vandaag je lucky day. Anthony Vincent van het YouTube-kanaal Ten Second Songs heeft namelijk een video gemaakt waarin Hello 25 verschillende muziekstijlen krijgt. Van Prince tot aan de Backstreet Boys en Guns ‘N Roses. Bekijk de video hieronder!

De winter is begonnen: inspiratie

Nu het sneeuwt in de Alpen en de meeste fanatieke wintersporters al zin krijgen om naar de witte bergen te vertrekken, is de winter langzaamaan aan het beginnen. Wie nog wat inspiratie zoekt voor de komende wintersport, moet de video van Angel Collinson eens bekijken. Collinson is een van de beste skiërs van de wereld en maakt duizelingwekkende afdalingen. Bekijk de video op Travelvalley.

Bizar wat deze vrouw op ski`s kan
Bizar wat deze vrouw op ski`s kan

Beste chocoladekruidnoten van de Aldi

Eén van de meest verkochte lekkernijen van dit moment is natuurlijk de chocoladekruidnoot. Maar welke zijn de lekkerste? De Consumentenbond zocht het uit en kwam tot de conclusie dat er drie winnaars zijn: die van de Aldi, Jumbo en Hema. Wie het gek vindt dat deze alledrie gelijk eindigen, heeft misschien iets aan de wetenschap dat er slechts twee fabrieken de chocoladekruidnoten maken. Aldi is de goedkoopste van de drie en dus is dat de winnaar. Dat de pure chocoladekruidnoten in de minderheid zijn in een zak, heeft te maken met het feit dat deze duurder zijn dan de rest. De prijs van echte chocolade is namelijk flink aan het stijgen de laatste tijd.

De goedkoopste chocoladekruidnoten die ook lekker zijn koop je bij Aldi
De goedkoopste chocoladekruidnoten die ook lekker zijn koop je bij Aldi