Nieuws22.05.2017

De DC Daily van 22 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 22 mei 2017.

Belgische is Beste Leraar Nederlands 2017

Voor de eerste keer gaat de titel van Beste Leraar Nederlands naar België. Tamara Stojákovic, docent op het het Atheneum MXM in Merksum kreeg zaterdagochtend in De Taalstaat (KRO-NCRV) de prijs overhandigd, uit handen van onderwijsminister Bussemaker. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Fatboy waarschuwt retailbedrijven over kopieën Lamzac

Lamzac the original is een loungeproduct dat makkelijk en snel te vullen is dankzij een revolutionaire luchthaptechniek. Maar al vrij snel na de introductie van Lamzac the original in 2016 doken er wereldwijd kopieën op van partijen die een graantje mee wilden pikken van het succesvolle product.

Omdat Lamzac een beschermd ontwerp is, heeft een groot aantal bedrijven haar handel moeten staken en de voorraad teruggehaald onder betaling van schadevergoeding. Veel retailers zijn zich er nog steeds niet van bewust dat ze verkeerd handelen door in zee te gaan met kopieën. Het risico bestaat een product te kopen dat niet alleen verboden kan worden maar ook nog eens van twijfelachtige kwaliteit is.

Zo moesten vorige week nog Aldi Duitsland en Nederlandse retailketens Blokker en Leenbakker de met lucht gevulde zitzak uit de schappen verwijderen omdat deze teveel lijkt op het origineel.

Lamzac_image_copycats_may_2017
Lamzac_image_copycats_may_2017

Volgens Fitbit behoort Nederland tot de top 5 fitste landen ter wereld

Fitbit heeft een nieuwe ranking gemaakt van de fitste landen van 2017. Deze is gebaseerd op anonieme data van de meer dan 23 miljoen Fitbitgebruikers wereldwijd. Wij Nederlanders doen het goed, en staan op de lijst als vierde fitste ter wereld. Opvallend is verder dat in de top 30 veel Europese landen staan.

fitness-running
fitness-running

De Fiat Tipo Stationwagon, Italiaanse no-nonsens

De Fiat Tipo is terug, op geen enkel punt vergelijkbaar met z’n voorganger uit 1988 behalve dan dat deze nieuwe auto van het Italiaanse merk zo maar onderweg is om een succes te kunnen worden. In Italië is de nieuwe Tipo nu al na de Fiat Panda de meest verkochte auto en kan de fabriek de vraag op dit moment nauwelijks aan.

fiat-tipo-stationwagon-lease
fiat-tipo-stationwagon-lease

Flinke update Clash of Clans

Clash of Clans komt met een update. De ooit zo populaire mobiele game, die overigens nog altijd in de top 15 apps staat van ‘meest opgebracht,’ heeft een flinke update uitgerold die zorgt voor wat meer variatie en die mogelijk oude spelers over moet halen terug te keren naar de wereld van Clash of Clans.