Nieuws22.03.2016

De DC Daily van 22 maart 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 22 maart 2016.

Cartoon Plantu

Onderstaande afbeelding van cartoonist Plantu, Le Monde, wordt vandaag massaal gedeeld. Alle sites, media, en gebruikers van onder meer Facebook en Twitter tonen op deze manier hun steun in de nasleep van de aanslagen in Brussel.

40 jaar Apple in 40 seconden

Op 1 april bestaat Apple 40 jaar. Iets dat uiteraard niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Het bedrijf opende gisteren het Apple Special Event met onderstaande video. Daarin zien we 40 jaar Apple terug in 40 seconden.

Verliezen met FIFA

Een potje FIFA verliezen in de laatste minuut. Het zal iedereen die het speelt zeker al eens zijn overkomen. Niet iedereen kan zo’n verliespartij even goed verwerken. Zo blijkt uit onderstaande reactie, die inmiddels viral gaat!

Woensdag V&D opheffings-sale

De eerste V&D’s openen morgen (woensdag) hun deuren voor een finale uitverkoop. Waarschijnlijk wordt het een groot prijzencircus met kortingen van 20 tot 60 procent op het hele assortiment. De V&D’s in de kleine steden gaan woensdag al open. De grootste warenhuizen, zoals in Amsterdam, Den Haag en Leiden gaan op donderdag of vrijdag open. Merken met eigen shops, zoals Rituals, doen niet mee. De sale duurt maximaal vier weken. Op is op!

v-d-open
v-d-open

Cannes Lions Media Person of the Year

Shane Smith, oprichter en directeur van VICE, is vandaag benoemd tot Cannes Lions 2016 Media Person of the Year. De Media Person of the Year Award bestaat sinds 1991, en is bedoeld als erkenning voor mensen die op vernieuwende wijze de toekomst van media vormgeven.

Shane is een invloedrijk persoon in de hedendaagse mediawereld. Behalve voor het uitbreiden van VICE – ooit ontstaan als punkblad – tot ’s werelds grootste mediamerk voor jongeren, staat hij ook bekend als een gerenommeerd journalist.”

canneslions
canneslions

Deze paraplu vertelt je wanneer het gaat regenen

In Nederland regent het vaak. Heel vaak. Op buienradar kijken is geen luxe voordat je de deur uitstapt, want moet je nu wel of geen paraplu meenemen? Deze slimme paraplu vertelt je precies wanneer het gaat regenen! Lees hier meer over de slimme paraplu Oombrella.

oombrella
oombrella