Nieuws21.03.2016

De DC Daily van 21 maart 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 21 maart 2016.

17 miljoen inwoners

Nederland telt sinds vandaag officieel 17 miljoen inwoners. Wie de 17 miljoenste inwoner is weten we nog niet, maar volgens het CBS is de kans groter dat dit een immigrant is dan een pasgeboren baby.

17-milj
17-milj

Bizarre crash Alonso

Gisteren was in Melbourne de start van het Formule 1 seizoen. Nico Rosberg won voor teamgenoot Lewis Hamilton, wederom een 1/2 voor Mercedes. Onze landgenoot Max (oooo)Verstappen eindigde op een volgens hem teleurstellende 10e plek. Maar het meest bizarre was toch wel de crash van Fernando Alonso. Als je het wrak ziet is het bijzonder dat hij er vrijwel ongedeerd uit heeft kunnen stappen.

Twitter blijft bij limiet van 14-tekens

Twitter bestaat vandaag 10 jaar. En dat vieren ze uiteraard! Zo verscheen Twitter CEO Jack Dorsey ondermeer al in de Today Show. En daar wist hij host Matt Lauer te vertellen dat het bedrijf de 140-teken limiet zal gaan behouden. Daarmee komen ze dus terug op het eerdere idee om de dienst uit te breiden tot het mogelijk maken van tweets tot 10.000 tekens.

10-jaar-twitter
10-jaar-twitter

Chef kok tovert ruimtevoedsel om tot lekkere maaltijd

Als je denkt dat vliegtuigeten vies is, moet je je eens voorstellen hoe het eten dat ruimtevaarders moeten eten smaakt. Alles zit voorverpakt in kleine zakjes en moet opgewarmd worden. Toch weet chef kok Chris Shepherd er een lekker maaltje van te maken! Check de video hier!

Schermafbeelding 2016-03-21 om 15.14.37
Schermafbeelding 2016-03-21 om 15.14.37

In dit micro-appartement bedien je alles met je iPhone

Micro homes zijn de nieuwste trend in grote steden. Je moet je appartement zo efficient mogelijk inrichten en je moet slim met ruimtes omgaan. En dan moeten al je technologische apparaten ook nog in de ruimte staan. Kasita laat zien hoe dat moet: al je apparaten met je iPhone bedienen! Check hier hoe ze dat doen

kasita-stad
kasita-stad

Mozaïek van 12.987 Pokémon-kaarten

In Parijs is er een gigantisch mozaïekwerk gemaakt in samenwerking met de Britse kunstenaar Quentin Devine van Picachu met Pokémon-kaarten. Het kunstwerk heeft een oppervlakte van 71,54 vierkante meter en bestaat uit 12.987 Pokémon-kaarten. Het kunstwerk is 10 meter lang en 7 meter breed.

Bron: The Pok\u00e9mon Company
Bron: The Pokémon Company