Nieuws19.07.2017

De DC Daily van 19 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 19 juli 2017.

Vuelta gaat van rondemiss naar rondemister

Volgens de Spaanse krant El Mundo staan er volgens jaar tijdens de Vuelta in plaats van rondemissen ook rondemisters klaar om winnaars van etappes te feliciteren. De organisatie van de Vuela kreeg commentaar op de dames en hun kleding, waarop nu ook mannen ingezet gaan worden. Hoe dat verder moet met de beroemde kus is nog maar de vraag. De dames gaan in ieder geval rokken tot over de knie en lange mouwen dragen.

Hof van Saksen opent ’s werelds grootste glijbaan

In vakantiepark Hof van Saksen zijn drie nieuwe glijbanen geopend. In de ene ga je met 60 km/uur naar beneden maar de coolste is Bombo, de grootste waterglijbaan ter wereld. In een vierpersoons luchtband ga je daar naar beneden. De directeur mocht ‘m in z’n pak een keertje uitproberen.

Londen heeft nu de snelste kabelbaan ter wereld

In Londen is een nieuwe kabelbaan geopend op 35 meter boven de grond. En het ding gaat snel: het is de snelste kabelbaan ter wereld. Je vindt ‘m op Archbishop’s Park aan de zuidkant van de Thames, waar je uitzicht hebt over de London Eye, Houses of Parliament, Big Ben en de Shard.

zip-world-london
zip-world-london

VPRO start met internationale YouTube-kanalen

De VPRO gaat als eerste Nederlandse publieke omroep zich richten op een internationaal publiek. Met een bijdrage van de Europese Commissie en in samenwerking met Ericsson, zal onder de naam VPRO Broadcast een selectie van VPRO-programma’s op YouTube beschikbaar komen voor kijkers buiten Nederland.

300 uur aan programma’s is vertaald in het Spaans, Engels en Frans en geleidelijk gepubliceerd op drie YouTube-kanalen: VPRO World Stories, VPRO Documentary en VPRO Metropolis.

De Ford GT: ultieme raceauto voor de openbare weg

Wil je het gevoel van een Le Mans-winnende raceauto op de openbare weg? Dan is de Ford GT misschien wat je nodig hebt. De auto bevat meer dan 50 verschillende sensoren om de prestaties, het gedrag, de omgeving en de commando’s van de bestuurder te controleren voor een geoptimaliseerde rijervaring.

ford-gt-klaar-voor-openbare-weg
ford-gt-klaar-voor-openbare-weg