Nieuws14.07.2017

De DC Daily van 14 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 14 juli 2017.

Niet ziek? Dan kun je tot 1500 euro winnen

In België gaat het blijkbaar niet zo goed met het ziekteverzuim: een Brussels bedrijf gaat waardecheques tot aan 1500 euro geven aan werknemers die twee maanden aaneengesloten niet ziek zijn. Iedereen die geen griepje of andere kwaal heeft gehad kan via loting een prijs winnen. Ook zijn er loonsverhogingen voor de niet-zieke medemens. Chantage. Discriminatie. Averechts. Allemaal woorden die worden gebruikt om dit plan te beschrijven, maar de ondernemer trekt zich er niets van aan: “wie zijn best doet wordt beloond. Ik vind dat correct.

Foto: Antonioguillem \/ Fotolia
Foto: Antonioguillem / Fotolia

Mayweather en McGregor on tour

Bokslegende Floyd Mayweather en UFC superstar Conor McGregor’s persconferentie in Toronto was een typisch gevalletje testosteron-bommen. Beide ‘heren’ doen weinig anders dan elkaar afzeiken, zoals dat hoort vlak voor een groot gevecht. Op 26 augustus nemen ze het tegen elkaar op in een pay-per-view evenement en dus moet de hype tot epische proporties gaan oplopen. Ze doen in elk geval hun best!

De traagste Tindermatch ooit krijgt hulp

Michelle en Josh zijn al drie jaar lang(!) bezig om af te spreken via Tinder. Na hun match zei Josh hallo en kreeg pas na twee maanden antwoord. Telefoon was leeg, zei Michelle. Josh snapte het wel en van daaruit praten ze met elkaar, vaak met tussenpozen van maanden met excuses als ‘ik was aan het douchen’ en ‘ik zat in de les.’ Het kwam op Twitter terecht en toeng ging het hard. Het verhaal gaat nu toch eindigen, want Tinder zelf heeft de twee een gratis vakantie samen aangeboden, zo lang ze maar binnen het jaar hun koffers gepakt hebben…

tinder-date-lang
tinder-date-lang

Disney anno 2017

Disney-tekenfilms zijn tijdloos, zou je denken. Je kunt er echter wel degelijk mee spelen en dat wordt briljant gedaan door illustrator Tom Ward. De serie illustraties laat zien hoe de karakters uit klassieke Disney films als Aladdin, The Lion King, Pinokkio en Peter Pan er tegenwoordig vanaf zouden komen. Het is niet allemaal even leuk, maar herkenbaar is het zeker!

Narcos Narcos Narcos

Het duurt niet meer lang voordat we kunnen gaan genieten van Narcos seizoen drie. Vanaf september krijgen we te zien wat er gebeurd is nadat Pablo Escobar er niet meer was om Colombia in zijn greep te houden. Het Cali-kartel is zo mogelijk nog slechter dan de organisatie van Escobar en dus moet er weer opgetreden worden. ‘Rise of a New Empire’ gaat op 1 september precies van start.