Nieuws14.09.2017

De DC Daily van 14 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 14 september 2017.

De boodschappen gaan zichzelf doen

Albert Heijn gaat gebruik maken van machine learning om boodschappenlijstjes te maken die zichzelf opstellen. Er wordt gekeken naar wat je normaal gesproken besteld en de frequentie daarvan en op basis van die informatie krijg je suggesties van het lijstje zelf. Er is al met tweeduizend klanten getest en bij een nieuwe test die deze week start mogen er 65.000 mensen meedoen, voornamelijk klanten die hun bonuskaart geregistreerd hebben en al online boodschappen bestellen.

Foto: Albert Heijn
Foto: Albert Heijn

Piet Netflixma

Het weer is echt serieus prut in het hele land en Netflix weet wel wat dat betekent: allemaal het bankje op met dekens en bingen maar! Hun alternatieve weerbericht dat ze vanmiddag op Facebook hebben gezet laat vermoedelijk voor heel veel mensen zien hoe hun avond er uit gaat zien…

Oranje in Groningen

Ze mogen het eindelijk zeggen: Koningsdag 2018 wordt in Groningen gehouden en hunne Majesteiten kunnen in Groningen (de stad) rekenen op een groot feest. De laatste keer dat toenmalig Koningin Beatrix nog op bezoek was in Groningen was met Koninginnedag 2004, dus men is wel weer toe aan een Oranje-feestje daar!

Lucky Pablo

We kunnen er allemaal smakelijk om lachen als Lucky TV weer eens een gesprek wordt voorzien van andere teksten. YouTube-kanaal Bad Lip Reading doet dat structureel maar dan op z’n Engels natuurlijk en ze heben in samenwerking met Netflix een heel verhaal gebouwd rondom Narcos’ Pablo Escobar. Die krijgt een dubbelganger genaamd Ryman Branson en die heeft hele andere gesprekken met de mensen rondom Pablo dan de drugsbaron zelf heeft gehad…

Witte giraffes?

Ja, witte giraffes. Deze prachtige dieren zijn geen albino-giraffes (die zijn helemaal wit) maar hebben een aandoening waardoor ze gedeeltelijk hun pigment verliezen. Ze hebben dus wel nog gedeeltelijk hun vlekken en het ziet er werkelijk waar fantastisch uit. Ze zijn opgedoken in Kenia en hopelijk gaan ze geen slachtoffer worden van jagers, gezien hun unieke status.