Nieuws12.09.2017

De DC Daily van 12 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 12 september 2017.

The Verdict Nederland: onschuldig!

Gisteren werd op National Geographic The Verdict uitgezonden, een fictieve rechtszaak waarin Nederland mocht oordelen of een piloot die een passagiersvliegtuig neerhaalde schuldig of onschuldig was. Het was vrij duidelijk: met 91 procent werd de aangeklaagde onschuldig bevonden.

Weer meer miljonairs

Het gaat goed in Nederland, of we moeten zeggen het ging goed. Het CBS kwam met cijfers dat er in 2015 500 meer miljonairs waren dan in het jaar er voor. Inmiddels is 1,4 procent van de Nederlandse huishoudens miljonair, maar die bezitten wel 44 procent van het totale vermogen van alle huishoudens. Geen wonder dat ze gemiddeld een auto meer hebben dan de ‘gewone’ Nederlander. Opvallend detail? Er zijn veel melkveehouders die ook miljonair zijn.

Zijn andere auto is een Ford Ka, hoor. Foto: rasstock - Adobe Stock
Zijn andere auto is een Ford Ka, hoor. Foto: rasstock - Adobe Stock

De Foo Fighters openen een eigen pub

Tussen 15 en 20 september kun je biertjes drinken in de pub van de Foo Fighters in Londen, en er zijn wel aardig wat fans die dat zouden willen. Het is een stunt om hun nieuwe cd te promoten die bijna uitkomt. De pub krijgt de naam The Foo Fighters Arms en vind je op 339 Cambridge Heath Road, London E2 9LH.

Japan heeft een kattencafé in een trein

Er zijn weinig dingen die een treinreis leuker kunnen maken, maar een kat op schoot is wel echt een van die dingen. In Japan hebben ze dat in ieder geval al weer voor elkaar, kijk maar. Al was het wel een eenmalig event, maar laat de wereld hier iets van leren en dit vooral op veel meer plaatsen invoeren.

ProRail test oversteekhulp

Er zijn helaas een toenemend aantal incidenten met ouderen die het spoor willen oversteken maar vast komen te zitten met een rollator of scootmobiel, dus is het tijd voor spoorbeheerder ProRail om iets te gaan doen. Gelukkig gaat het nog om bijna-ongelukken, maar om erger te voorkomen wordt nu in Haarlem getest met een oversteekhulp. Dat is geen persoon, maar een soort stoplicht dat laat zien of het echt veilig is om over te steken voor de langzamere medemens.

Foto: rootstocks - Adobe stock
Foto: rootstocks - Adobe stock