Nieuws10.03.2017

De DC Daily van 10 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 10 maart 2017.

Record voor de Stemwijzer: 4,9 miljoen keer gebruikt

Nog een paar dagen en dan mogen we gaan stemmen. Wie nog zwevend is of wie zijn keuze bevestigd wil zien, doet de Stemwijzer. Inmiddels hebben al meer dan 4,9 miljoen mensen dat gedaan. Blijkbaar konden de mensen van de Stemwijzer het grote moment van de 5 miljoen niet afwachten en komen nu alvast met dit nieuws.

Doe nu de Speldwijzer en ontvang bindend stemadvies!

En mocht je na het invullen van de Stemwijzer nog steeds geen idee hebben op wie je nu moet gaan stemmen, dan is er altijd nog de Speldwijzer, die je écht wijzer gaat maken. “Hij schijnt tot 3 decimalen nauwkeurig te zijn, daar kunnen wij natuurlijk niet aan tippen!”

Konijnenhol leidt naar mysterieus oud gangenstelsel

In het Engelse dorpje Shifnal, niet zo ver van Birmingham, is een ondergronds gangenstelsel ontdekt dat vermoedelijk al eeuwen oud is. Hoe dat nu ineens ontdekt is? Door een konijnenhol. De ontdekking bestaat uit tientallen gangen en ruimtes die waarschijnlijk uit de 12e eeuw stammen.

Vanaf nu alleen nog maar Sprite zonder suiker te koop

De gewone Sprite – met suiker – gaat verdwijnen in Nederland. Je kunt alleen nog maar Sprite Zero kopen, alleen staat dat niet op de verpakking. De reden daarvan “uitgebreide smaaktesten onder Nederlandse consumenten hebben uitgewezen dat de suikervrije Sprite net zo lekker wordt gevonden als de huidige Sprite“.

Trump: Netherlands second maar met Wilders als premier

Na het succes van de Netherlands second-video van Zondag met Lubach verschenen er ontelbare na-apers die ook zo’n video maakten. En het heeft even geduurd, maar eindelijk is daar dan de reactie van The Donald. Netherlands second is wat hem betreft geen probleem, maar dan wel met Wilders als premier. De video is op Facebook inmiddels al ruim anderhalf miljoen keer bekeken.

Man wil serieus interview geven, maar vergeet dat hij kinderen heeft

Ben je live op de BBC met een best wel serieus interview, blijken je kinderen ook op zoek naar hun one second of fame. Grappig filmpje!