Nieuws23.07.2015

5 slaaptips voor de zwoele zomernachten


Heb jij niet de luxe van een airconditioner en behoor je tot de 50% van de mensen die slechter slaapt als het warm is? Check dan onze 5 tips die ervoor zorgen dat je een stuk lekkerder zal slapen in de zwoele zomernachten.

  1. Ramen en gordijnen overdag dicht, ’s avonds open
  2. Het beste is om overdag je ramen en gordijnen te sluiten zodat de warmte van de zon buiten blijft. Op het moment dat het buiten afkoelt is het juist zaak alle ramen en gordijnen open te gooien, zodat het lekker kan doorluchten en afkoelen voordat je naar bed gaat.

  3. Vochtig shirt of luchtige nachtkleding
  4. Slaap met een vochtig shirt. Je zult merken dat je hierdoor lekker afkoelt en gemakkelijker in slaap zult vallen. Maak het shirt alleen niet al te nat, je wilt niet ziek worden natuurlijk. Ook helpt het om in luchtige materialen te slapen die niet te strak om je lichaam zitten. In een webshop als Peter Hahn vind je een breed scala aan luchtige nachtkleding.

  5. Overtrekset in de vriezer
  6. Stop je kussensloop en overtrekset in een plastic zak in de vriezer en haal ze er uit net voor je gaat slapen. Je lakens zullen niet de hele nacht koud blijven, maar wel lang genoeg om heerlijk in slaap te vallen. Leuk weetje: na enkele uren in de vriezer zijn je lakens ook weer huisstofmijtvrij.

  7. Lichaam koelen met water
  8. Neem een lauwe douche voor het slapen gaan zodat je warme lichaam weer op temperatuur kan komen. Ook helpt het om je polsen onder de koude kraan te houden en een koud voetenbadje te nemen.

  9. Ventilator
  10. Heb je een ventilator in huis? Zet hem aan! Ook al is het warme lucht die wordt rond geblazen, dit geeft vaak toch verkoeling. Zet de ventilator wel uit als je er ook voor gekozen hebt om in een vochtig shirt te slapen. Je wilt natuurlijk geen kou vatten.

Nu weet je hoe je de warme nachten door kan komen, maar hoe deal je met de warmte op kantoor? Dat lees het hier.