Marketing12.07.2008

Narrowcasting als oplossing voor het fileprobleem


narrowcasting-als-oplossing-voor-het-fil.jpg
narrowcasting-als-oplossing-voor-het-fil.jpg

Rijkswaterstaat & Koninklijk Horeca Nederland gaan de PADS narrowcasting software inzetten om de files te verminderen. Door bezoekers van attractieparken en horecagelegenheden van actuele verkeers- en OV-informatie te voorzien verwachten zij op een betere spreiding van het verkeer.

Bij de uitgang van een groot aantal pretparken, dierentuinen, (weg)restaurants en congrescentra worden momenteel verkeersinformatieschermen geplaatst waarop te zien is waar de files staan en of er treinvertragingen zijn.

Wanneer er file in de omgeving staat, bieden de locaties een interessant alternatief voor een langer verblijf, bijvoorbeeld in de vorm van een gunstig geprijsd ‘spitsmenu’.

Het ‘spitsmenu’ is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland en maakt deel uit van FileProof. Dit is een programma van het ministerie van Verkeer en Waterstaat met circa 50 projecten voor fileaanpak op de korte termijn.

De opzet van het ‘spitsmenu’ project is om bezoekers te stimuleren langer op de locatie te blijven indien er files of treinvertragingen zijn, met als doel een betere verkeersspreiding. Op 11 Juli 2008 is de eerste van deze zogenaamde mobiliteit-schermen feestelijk in gebruik genomen bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo (Arnhem), waarbij de bekende kok Pierre Wind de eerste ‘spitsmenu’s uitreikte. De komende 6 maanden zullen nog zo’n 200 locaties volgen waaronder De Efteling, Duinrell, Hilton Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht en een groot aantal andere hotels en restaurants.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.