De beste tijden op een dag of in een week om berichten te plaatsen op Facebook [Infographic]

De beste tijden op een dag of in een week om berichten te plaatsen op Facebook [Infographic]

Social media onderzoeksbedrijf Pandemic Labs heeft onlangs onderzocht op welke tijd van de dag het verstandig is voor Facebook-pagina's om een bericht te plaatsen op de website, maar ook welke dagen van de week hier het beste geschikt voor zijn. De resultaten zijn gebaseerd op meer dan 22.000 Facebook-pagina's, meer dan 12,7 miljoen berichten en meer dan 12,3 miljard interacties. 

De drie beste tijden om iets te plaatsen op Facebook: zaterdag om 22:00, zaterdag om 20:00 en zondag om 19:00. De drie slechtste tijden om iets te plaatsen op Facebook zijn dinsdag om 4:00, dinsdag om 3:00 en donderdag om 3:00. In onderstaande infographics is als eerste te zien wat de beste tijden zijn, gevolgd door de beste dagen.

PandemicLabsTimeOfDayInfographic
PandemicLabsDayOfWeekInfographic 

Reacties (8)

 • Hoe dit onderzocht is en welke criteria zijn gebruikt om te bepalen wat goed is of niet is mij onbekend. Zijn conversies gemeten? Gaat het om berichten die worden doorgestuurd? Ik weet het niet. De resultaten zijn dan wel weer logisch. Gelukkig voor ons allen is het midden in de nacht niet de beste tijd om op Facebook te posten (dus die smoes kunt u niet meer gebruiken als u stiekem naar uw koelkast sluipt).

  Wo 24 okt 2012, 21:59 [reply]

 • We hebben het dan wel over lokale tijden hè dus als je publiek niet in Nederland woont moet je daar wel even rekening mee houden ;-)

  Do 25 okt 2012, 00:07 [reply]

  • Arjan

  ben ik nou ff niet scherp of staat de klok gewoon een uur voor...
  Of zouden de plaatjes misschien zijn gemaakt door iemand met GMT -4

  Do 25 okt 2012, 10:14 [reply]

 • Nu iedereen gaat posten op "de beste tijden" zijn "de beste tijden" ineens "de slechtste tijden" geworden en mag dit onderzoek opnieuw uitgevoerd worden. Succes allemaal! :-)

  Do 25 okt 2012, 10:27 [reply]

  • Erik

  Momenteel ben ik voor mijn afstudeerscriptie op zoek naar een artikel/wetenschappelijk onderzoek naar de beste manier van plaatsen van een social media post in Nederland. Volgens mij is dit onderzoek enkel uitgevoerd in de Amerikaanse markt? Wie o wie kan mij helpen, thanks in advance!

  Do 15 nov 2012, 10:56 [reply]

  • Arjan

  ..de beste manier.., bedoel je daar op welk tijdstip mee of op welk social medium twitter/fb/andere variant of iets anders?

  Do 15 nov 2012, 11:34 [reply]

  • Erik

  @ Arjan, ja idd

  Do 15 nov 2012, 11:40 [reply]

  • Arjan

  tijdstip dus (zo'n 'ja' is mogelijk ambigu ;) )

  Do 15 nov 2012, 11:44 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines