Social Media05.06.2012

5 punten waarom je beter vrienden kunt zijn met Facebook Edgerank


5-punten-waarom-je-beter-vrienden-kunt-z.jpg
5-punten-waarom-je-beter-vrienden-kunt-z.jpg

Reageren fans ook niet op jouw Facebook berichten? Heb je het gevoel dat niemand jouw bericht leest? En wil je meer actieve fans op jouw Facebook pagina? Lees dan dit artikel en kom er vandaag achter hoe je een betere Edgerank score krijgt en meer actieve fans!

#1 Wat is Facebook Edgerank

Edgerank is een formule die uitmaakt wat jouw fans wel en niet zien. Omdat wij mensen weinig tijd hebben willen we alleen maar informatie zien die we wel interessant vinden. Denk maar eens na over de Albert Heijn waarbij je nu persoonlijkeaanbiedingen krijgt gericht op jouw interesses. Hetzelfde doet Facebook, ze zorgen ervoor dat jij updates te zien krijgt die voor jou interessant zijn. 

Als we het gemiddelde nemen van alle Facebook pagina’s. Dan ziet per pagina 16% van alle fans de updates van de desbetreffende pagina.


#2 Hoe werkt de formule 

edgerank-equation-500x260.jpg
edgerank-equation-500x260.jpg

Als je weet hoe de formule werkt, dan ben ik ervan overtuigd dat je na dit punt grote stappen gaat zetten. Hieronder behandel ik de 3 onderdelen stap voor stap. 

[U] Affinity: Dit is de relatie die fans, vrienden of kennissen hebben met jou. Hoe vaker ze met je praten hoe vaker ze jouw berichten zien.

[W] Weight staat voor: Elk soort inhoud zoals berichten, foto’s, video’s en polls krijgt zijn eigen score.

Voorbeeld 1: Als je 40 likes en 20 reacties krijgt op een foto, dan heeft deze foto een zwaarder gewicht dan als je een video hebt met 0 likes en 0 reacties.

Voorbeeld 2: Stel een vriend liked al jouw foto’s maar niet jouw video’s. Dan zal hij binnenkort vaker alleen de foto’s zien en minder vaak de video’s.

[D] Time staat voor: Hoe recent jouw bericht is die je hebt verspreid naar jouw netwerk. Is je bericht al 2 uur oud, dan zakt het bericht omlaag.

#3 Wordt nu vriendjes met Edgerank en scoor hoger

Je Edgerank score verhogen lijkt nu best simpel, niet? Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je interessante content deelt die jouw doelgroep ook interessant vind. Maar hoe zorg je voor interessante content en hoe zorg je daarnaast voor meer reacties? Die tips kun je het snelst vinden via dit artikel: 9 Tips voor Meer Enthousiaste Social Media Fans. Lees dit artikel goed en zie hoe jouw Edgerank score gaat Sky Rocken!

#4 Maak gebruik van EdgeRank Checker

Met EdgeRank Checker kun je als eigenaar van jouw Facebookpagina bekijken wat de Edgerank score is.

edgerank-checker-check-your-facebook-pag.jpg
edgerank-checker-check-your-facebook-pag.jpg

Edgerank Checker geeft inzage in

  • Hoe vaak je het beste een nieuwe update kunt plaatsen
  • Welke tijdstippen jouw fans het meest actief zijn
  • Welk soort inhoud ( teksten, foto’s, video’s en polls ) zorgt voor de meeste interactie
  • Welke zoekwoorden je het vaakst gebruikt

Meer informatie over Edgerank Checker zie onderstaande video.

#5 Nu aan de slag!

Je weet nu alles wat je moet weten over de Facebook Edgerank. Zorg dat je dit artikel nog eens rustig overleest en begin dan met het verhogen van je Edgerank score. Door het verhogen van de Edgerank score zul je zien dat het de interactie met jouw fans verhoogt.

Was jij al op de hoogte van Facebook Edgerank en heb je nog andere goede tips? Laat je reactie en tips hieronder achter.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Facebook

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

Social Media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

Social Media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

Er is een klein mirakel gebeurd. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor de geestelijke problemen die social media kunnen veroorzaken bij vooral jongeren. Sowieso is het vrij uniek dat hij überhaupt...

Social Media02.02.2024

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Het kopieert van anderen en het komt zelf met weinig nieuws: het wordt regelmatig gezegd over Facebook, het social medium dat geleid wordt door Mark Zuckerberg. Is dat helemaal terecht, is Facebook inderdaad niet vernieu...

Social Media29.01.2024

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Feestboek, maar dan echt
Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

Social Media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

Bumble is het vrouwvriendelijke antwoord op Tinder, maar het bleek niet zo vriendelijk op Instagram te staan. Tinder ook niet trouwens. Moederbedrijf Match heeft daarom besloten om zich geheel terug te trekken van Instag...

Social Media28.11.2023

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt

WhatsApp is tegen een beschamend probleem aangelopen: als je de WhatsApp-sticker-AI gebruikt om nieuwe stickers te laten genereren, dan voegt het als je op Palestijnse kinderen zoekt geweren toe aan de figuurtjes van kin...

Social Media06.11.2023

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt