Social Media14.09.2011

Facebook komt met Subscribe knop : bepaal voortaan zelf je nieuwsoverzicht


Tot nu toe was het niet mogelijk om precies te bepalen wat je op Facebook in je Nieuwsoverzicht zag. Je kon ook tot nu toe niet direct contact hebben met mensen in wie je geïnteresseerd was, maar die je niet persoonlijk kende zoals bijvoorbeeld journalisten of bekende artiesten.

Met de nieuwe Subscribe button kun je dit voortaan wel. In de komende dagen, zul je deze knop gaan aantreffen op de Profielpagina’s van je vrienden en van anderen. Je kunt de knop gebruiken om:

– Te bepalen wat je ziet van anderen in je Nieuwsoverzicht.
– Op de hoogte te blijven van mensen, ook als dat geen vrienden zijn.
– Van je te laten horen, ook aan mensen die geen vrienden van je zijn.

facebook-komt-met-subscribe-knop-bepaal-.jpg
facebook-komt-met-subscribe-knop-bepaal-.jpg

Bepalen wat je ziet in je Nieuwsoverzicht

Nu zie je de berichten van vrienden in je Nieuwsoverzicht. Met de Subscribe Button kun je voortaan ook bepalen hoeveel je ziet:

–  Alle updates: alles wat je vrienden plaatsen
–  Meeste updates: wat je nu ook al te zien krijgt
–   Alleen de belangrijke updates: alleen de hoogtepunten, zoals een nieuwe baan of een verhuizing.

Je kunt ook besluiten om alleen bepaalde updates te zien. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om alleen de foto’s van een vriend te zien, geen berichten te zien over Games die een vriend speelt en helemaal geen berichten te zien van weer een andere vriend.
Kiezen wat je wel ziet en wat niet, is optioneel. Als je niets wilt veranderen aan wat er in je Nieuwsoverzicht verschijnt, negeer dan gewoonweg de knop.

Subscribe to Interesting People

De Subscribe button is bedoeld om op de hoogte te blijven van mensen die jij interessant vindt, maar met wie je geen vrienden bent – zoals journalisten, bekende artiesten en politieke figuren.

Als je de Subscribe knop ziet op de Profielpagina van je lievelings-blogger, dan betekent dit dat je je kunt abonneren op zijn publieke updates. Klik op de knop en je zult de updates zien die hij/zij publiek maakt in je Nieuwsoverzicht. Net als met je vrienden, kun je ook hier zelf aangeven welke typen updates je wel wilt ontvangen en welke niet.

Get Subscribers of Your Own

Als je jouw publieke updates wilt delen met anderen dan je vrienden, dan kun je de Subscribe button op je Profielpagina plaatsen. Mensen die zich abonneren op jouw publieke updates, zullen deze zien verschijnen in hun Nieuwsoverzicht. Dit is een optie waarvoor je kunt kiezen.

facebook_subscribers 

Om mensen de gelegenheid te geven zich te abonneren op jouw publieke updates, ga naar http://www.facebook.com/about/subscriptions en klik op Allow Subscribers.

Als je abonnees toelaat, kun je bepalen wie er commentaar kan geven op jouw berichten en welke notificaties je ontvangt. Je treft ook een Subscribers tab aan op je Profielpagina waar je kunt zien wie op jouw publieke updates is geabonneerd.

Als je meer wilt weten over de Subscribe knop of abonnees, ga dan naar <http://www.facebook.com/help/?faq=246210718757459>.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Facebook

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

Social Media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

Social Media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

Er is een klein mirakel gebeurd. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor de geestelijke problemen die social media kunnen veroorzaken bij vooral jongeren. Sowieso is het vrij uniek dat hij überhaupt...

Social Media02.02.2024

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Het kopieert van anderen en het komt zelf met weinig nieuws: het wordt regelmatig gezegd over Facebook, het social medium dat geleid wordt door Mark Zuckerberg. Is dat helemaal terecht, is Facebook inderdaad niet vernieu...

Social Media29.01.2024

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Feestboek, maar dan echt
Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

Social Media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

Bumble is het vrouwvriendelijke antwoord op Tinder, maar het bleek niet zo vriendelijk op Instagram te staan. Tinder ook niet trouwens. Moederbedrijf Match heeft daarom besloten om zich geheel terug te trekken van Instag...

Social Media28.11.2023

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt

WhatsApp is tegen een beschamend probleem aangelopen: als je de WhatsApp-sticker-AI gebruikt om nieuwe stickers te laten genereren, dan voegt het als je op Palestijnse kinderen zoekt geweren toe aan de figuurtjes van kin...

Social Media06.11.2023

​WhatsApp-stickers bewijzen dat AI altijd moet worden gecheckt