Co-creating een iPhone App in 1 dag!

Co-creating een iPhone App in 1 dag!

Tijdens het co-creation event was een van de leukste workshops die van Lions, Syntens en Codeglue. Met als titel 'App in a day: Co-creating an iPhone App'.

Met een man of 15 was het de bedoeling dat we binnen een uur een iPhone App gingen bedenken en uitwerken. Het idee was een App te ontwikkelen bestemd voor goede doelen waarmee micro-donaties gemaakt kunnen worden. Begonnen werd er met een brainstorm sessie (zie foto) waarbij alle ideeen opgeschreven werden. Het was aan 'de groep' te bedenken hoe we de App aan de man gaan krijgen, welke functies er in moeten zitten en hoe gebruikers de App zullen blijven gebruiken.

Nadat alle ideeen opgeschreven waren kreeg iedereen de mogelijkheid te stemmen op de in zijn ogen 3 beste ideeen. Onder andere 'A good deed A day', een game, een soort leaderboard, een nieuwsfeed van de goede doelen die jij support, enz. werden gezien als een must-have voor deze 'Charity Ville' iPhone App.

Vervolgens waren er nog 10 minuten om een interaction design in elkaar te zetten. Maar na dit korte uurtje werden de programmeurs aan de slag gezet en hadden ze welgeteld 4 uur de tijd om een App te ontwikkelen.

Tegen het einde van het event werd de App gepresenteerd, beeldmateriaal en screenshots hiervan volgen nog.

De App die ontwikkeld is wordt nog niet uitgebracht, het is een start, er staan nog heel wat goede ideeen op papier die in de 4 uur programmeren niet uitgewerkt konden worden. De App zal dus nog verder 'improved' worden.

Ongeveer de helft van alle aanwezigen waren van mening dat de App zoals gepresenteerd gewoon al uitgebracht kan worden. En daarmee lijkt de doelstelling toch behaald! Co-creating an iPhone App in a Day!!

990c78dc838ebaa903d28fa034e74ea8bd4869f1_360080_90_90_1Jeroen de Hooge

Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Mobilecowboys & Stylecowboys. Voor alle vragen (van adverteren tot content) omtrent Dutchcowboys, een van de andere blogs kan je mailen naar Jeroen@Dutchcowboys.nl of neem contact op via Twitter / LinkedIn.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines