Online14.04.2009

Senseo Gekilled?


senseo-gekilled.jpg
senseo-gekilled.jpg

Elektronicaconcern Philips roept een grote partij Senseo-modellen terug, vanwege een veiligheidsrisico. Eén miljoen exemplaren moeten terug naar de fabrikant. In totaal heeft Philips wereldwijd ongeveer 25 miljoen Senseo’s verkocht. Het apparaat blijkt voor de koffiefans een gevaar te zijn.

De Senseo werd een aantal jaren geleden met veel bombarie op de markt gezet. Door de jaren heen heeft het apparaat met moeite de harten van koffiedrinkers weten te veroveren. Vooral online werd de Senseo de grond in geboord. Met de komst van de Nespresso en de Dolce Gusto, moest de Senseo mee gaan met de laatste trend en kwam met een nieuw model op de markt.

De oorzaak is een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Door de kalk kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd niet kan ontsnappen. Daardoor zouden onderdelen in het rond kunnen gaan vliegen, aldus Philips. Senseodrinkers met een apparaat dat geproduceerd is tussen 2006 en 2008 kunnen contact opnemen met Philips.

Woordvoerders bij Philips noemen het een ‘heel klein’ veiligheidsrisico… Je zou maar ineens kokend water in je gezicht krijgen…

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.