Media28.09.2010

AOL koopt TechCrunch


aol-koopt-techcrunch.jpg
aol-koopt-techcrunch.jpg

AOL staat op het punt om TechCrunch te kopen. TechCrunch, opgericht door Michael Arrington, is een van de grootste (Technologie) blognetwerken ter wereld. Volgens GigaOm (Om Malik) is de deal in een vergevorderd stadium. The Wall Street Journal zegt inmiddels via bronnen te weten dat de deal rond is.

De officiele mededeling zou worden gedaan tijdens de op dit moment gehouden TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco. De voorliefde voor weblogs vanuit AOL is niet nieuw. Zo kocht het bedrijf Weblogs Inc, het blognetwerk waar o.a. Engadget toe behoort. Eerder zou AOL ook serieuze interesse hebben gehad in Mashable. Deze deal ketste echter in vroegtijdig stadium af. Hoeveel dollars de verkoop Arrington gaat opleveren is nog onbekend.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.