Video08.09.2008

Video site laat alles zien over ooglaseren


video-site-laat-alles-zien-over-ooglaser.jpg
video-site-laat-alles-zien-over-ooglaser.jpg

Het laten laseren van je ogen is geen kleine stap. Iedereen met een bril of contactlenzen heeft er wel eens over gedacht maar het is toch een hele emotionele keuze. De makers van meekijken.nl besloten daarom om 3 personen te zoeken om niet alleen hun ingreep te filmen maar ook hun motivatie, hun emoties, hun overwegingen en natuurlijk ook het uiteindelijke resultaat. Uit een selectie van 580 inschrijvingen na een oproep via banners en een emailing zijn vervolgens 60 mensen op een casting gekomen waarna Bart, Dorothea en Jeroen werden geselecteerd.

Het resultaat is te zien op meekijken.nl ,een site waar je als gebruiker helemaal zelf bepaalt wat je wilt zien: je kunt bijvoorbeeld bij de episode over ieders motivatie de clips van Bart en Jeroen uitzetten en verder ervoor kiezen alleen de medische informatie te zien. Zo wordt de episode van 10 minuten verkort tot 1:55 seconden.

Bart, Dorothea en Jeroen hebben ook ieder een eigen Hyves pagina gekregen waarop ze filmpjes die ze thuis opnamen hebben geplaatst en waar mensen ook vragen aan ze (kunnen) stellen.

De site gaat in tegen het enorme aanbod aan alleen maar platte aanbiedingen van allerlei spelers in deze markt. Typ bij Google maar eens “ooglaseren” in en de aanbiedingen vliegen je om te oren. Turkije, kosten sparen, geen bril meer nodig. Geen van de aanbieders lijkt zich te bekommeren om het wel en wee van de klant als ze maar nu kopen. Zodoende kun je kijken wat hun emotionele overweging is geweest en wat hun gevoel is geweest na hun behandeling. Dit helpt de bezoeker in zijn emotionele overweging.

Online TV commercial
De site functioneert als een online TV commercial/documentaire. Het verschil met TV is echter dat het bezoek op het internet beter te managen is en dat iedereen die komt kijken zijn eigen ervaring/TV clip kan samen stellen door bepaalde selecties te maken. De gemiddelde tijdsduur op de site is inmiddels dan ook meer dan 3 minuten. Uiteraard worden met deze site nog steeds niet alle vragen beantwoord die er leven bij de mensen die het overwegen maar het lijkt me wel prettig als je eens rustig kunt kijken naar 3 ervaringen middels video.   

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.