Video10.07.2008

WatchandClick maakt alles in de video klikbaar


watchandclick-maakt-alles-in-de-video-kl.jpg
watchandclick-maakt-alles-in-de-video-kl.jpg

WatchandClick is het nieuwe interactieve platform waarmee alle personen en objecten in een video klikbaar worden. Vanaf nu kan de consument niet alleen kijken en luisteren naar een video, maar kan hij ook op ieder moment direct meer informatie verkrijgen. Simpel, door met een cursor over objecten of personen in een video te bewegen en te klikken.

De consument bepaalt zelf of hij meer informatie over een persoon of product wilt hebben en met een klik kan het product direct worden besteld. Afhankelijk van de toepassing kan de consument ook zelf informatie toevoegen aan een video, vergelijkbaar met Wikipedia. Kortom: een nieuwe, derde dimensie naast beeld en geluid. “De eenvoud van ‘kijk en klik’ is het succes van een nieuwe generatie video’s“, aldus Erik Bakermans sales- en marketingdirector van WatchandClick.

Een drietal bedrijven uit de internet- en videoproductie branche staan aan de wieg van een nieuwe organisatie genaamd WatchandClick. Het interactieve platform is volop in ontwikkeling en er wordt vooral geïnvesteerd in technologie om objecten en personen gedurende een video te blijven ‘herkennen’ en volgen. Dit maakt dat WatchandClick ook voor consumer generated content zeer toepasbaar zal zijn. Op dit moment worden er internationaal gesprekken gevoerd met verschillende partijen en is de verwachting dat in het najaar de eerste campagnes en producties live gaan.

Internetvideo is booming

De markt van online video is een van grootste stijger op het gebied van interactieve media. “Op korte termijn verwachten wij dat vooral internetcommercials en bekende tv-series voorzien zullen gaan worden van WatchandClick“, zegt Erik Bakermans. Daarnaast produceren consumenten steeds meer video-content. Zo is in de eerste zes maanden van het afgelopen jaar het aantal video’s op YouTube meer dan verdubbeld en genieten de video’s op Hyves een enorme populariteit.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.