Technology28.03.2019

Rotterdam krijgt een netwerk van powerbanks


Smartphone leeg? Huur een powerbank!

De start-up Batterybox introduceert in Rotterdam een netwerk van powerbanks die je op verschillende plekken in de stad kunt huren. Ideaal voor inwoners en bezoekers van de stad die regelmatig met een lege telefoon zitten halverwege de dag. Verspreid door de stad zijn ophaalpunten geplaatst. Hier haal je de pokerbank op en na gebruik lever je hem weer in. Dat inleveren mag ook op een van de andere plekken.

Huur een powerbank

Bij Batterybox huur je de powerbank en dat doe je per SMS of app. De app wordt snel gelanceerd en via de Batterybox app of per SMS huur je een van de powerbanks bij een oplaadstation naar keuze. Deze wordt vrijgegeven en vervolgens pak je de Android of iPhone kabel en ga je op pad. Nadat je telefoon is opgeladen, lever je de Batterybox powerbank weer in.

Batterybox legt uit dat het idee om een netwerk van powerbanks te beginnen, voortkomt uit een reis door Azië:

“Vorig jaar maakten we in Azië voor het eerst kennis met het Internet of Things fenomeen powerbank rental. Op de meest verschillende locaties zagen we oplaadstations waar je een powerbank kunt huren. En iedereen maakt er gebruik van zodat niemand meer een lege telefoon heeft. In de afgelopen twee jaar zijn er al miljoenen geïnvesteerd in Aziatische powerbank netwerken, omdat powerbanks voorzien in de groeiende, wereldwijde behoefte om je telefoon altijd ergens te kunnen opladen (….). Toen dacht ik meteen: dit moeten we ook in Nederland hebben en om te beginnen in Rotterdam, de stad waar mensen de handen ineen slaan en dingen samen waarmaken.”

Oplaadstations door de hele stad

Via crowdfunding hoopt de start-up het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Het gaat goed, want Batterybox begint al met het plaatsen van stations en de app is ook snel te downloaden. Die locaties zitten verspreid door de binnenstad en op centrale plekken zoals de Erasmus Universiteit, De Centrale Bibliotheek en het Erasmus MC. Maar ook bij diverse horecagelegenheden komt een station te staan.

Betalen naar gebruik of met een abonnement

Huurders van een powerbank betalen met gebruik van de app 1 euro per uur. Wie een abonnement afsluit, kan onbeperkt powerbanks lenen voor € 2,90 per maand. Gebruikers krijgen ieder uur een reminder zodat de powerbanks weer netjes worden ingeleverd.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.