Naar een Philips OLED+ 935 TV kijken is een genot: 'Ik had jaren geen tv, maar ben verkocht!'

Naar een Philips OLED+ 935 TV kijken is een genot: 'Ik had jaren geen tv, maar ben verkocht!'

Vorig artikel Volgend artikel

Man, man, man (en vrouw!) wat heb ik genoten van deze televisie. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Want ik moet iets bekennen. Ik heb de afgelopen vijf jaar TV-loos geleefd. En ik heb daar erg van genoten. Maar nu twijfel ik toch.

Dit zijn mijn bevindingen na drie weken kijken naar de toekomst.

tv philips oled
Alle diensten op je scherm.

Beeld en geluid van hoge kwaliteit

Zoals gezegd heb ik zelf al jaren geen televisie meer in huis. Dat was en is een bewuste keuze. Schermenmanagment in mijn privé omgeving is de grootste reden om geen grote televisie (door mij vaak onterecht benoemd als 'lawaaibak') aan de muur te hangen thuis. In huize Aanen is er alleen een kleine tablet voor de noodzakelijke dingen. Er wordt vooral veel muziek en radio geluisterd als ik niet aan het werk ben. Maar; deze nieuwe Philips OLED+ 935 heeft mij wel erg aan het twijfelen gebracht.

Waarom? Nou, deze TV is namelijk wel een verademing. Groot scherm en prachtige kleuren. Tuurlijk, het heeft alle kwaliteiten en technische aspecten van andere moderne tv-schermen. Alleen heeft dit scherm als voordeel dat het alle pluspunten van andere schermen (van Philips) combineert.

Ik vind het heel gaaf om te zien dat je te allen tijden het beeld blijft zien. Ik bedoel: als je naast het scherm staat zie je nog haarscherp wat er op de televisie te zien is. Klinkt misschien logisch, maar ik vind het wel grappig. Het zegt in mijn ogen ook iets over de kwaliteit en de technische vooruitgang op het gebied van televisies.

tv philips oled drie
Gigantisch goede audio.

Audio van Bowers & Wilkins een genot

Vooral de boxen van Bowers & Wilkins die onder deze telvisie hangen zijn van een uitmuntende kwaliteit. Mijn onder- en bovenburen kunnen dat beamen.

Dikke bass en een mooie mix tussen links en rechts. Ik heb een aantal natuurdocumentaires gestreamd en dan zie je de tijger haarscherp, maar je hoort hem ook nog eens een keer heel goed. Hij loopt letterlijk door de kamer als je je ogen dichtdoet.

Op dit scherm kun je uiteraard alle diensten streamen die je ook op je computer of tablet hebt. En dat maakt het een multifunctionele televisie. Ik heb in drie weken Netflix en Disney+ gekeken, de Amerikaanse verkiezingen gevolgd en via PlayStore van Google allerlei appjes op de tv gezet.

Voor de films en docu's via Netlfix en Disney+ is het opvallend dat het beeld een heel klein beetje 3D lijkt te zijn. Dat maakt het echt heel gaaf. Ik heb een speciale natuurvideo opgezocht op YouTube in 4K. Een aanrader want dan zie je pas wat de echte kracht is van deze technologie.

Voor alle technische informatie kijk je in ons bericht van afgelopen zomer over deze TV.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...