Microsoft Teams maakt een nieuwsverslaggever van je

Microsoft Teams maakt een nieuwsverslaggever van je

Vorig artikel Volgend artikel

Alle aanbieders van videoconferentieservices bedenken in rap tempo nieuwe dingen om gebruikers voor zich te winnen. Zo ook Microsoft met haar variant; Teams.

Binnenkort zijn er drie nieuwe functies beschikbaar. Waaronder een optie om als verslaggevers voor de dag te komen.

Nieuwe functies Microsoft Teams

Teams krijgt ook een betere PowerPoint-integratie. Microsoft doet dit naar aanleiding van kritiek en advies om vergaderingen boeiender te maken tijdens het thuiswerken. "De manier waarop ik het nu bekijk, is dat we presentaties meer op tv-shows moeten laten lijken", zegt Nicole Herskowitz, algemeen manager van Microsoft Teams, tegen The Verge. "We moeten echt manieren vinden om die digitale ervaringen krachtiger te maken."

Deze nieuwe manieren en achtergronden maken gebruik van de technologie die Microsoft in de Together-modus gebruikt om alle achtergrond achter je op een webcam te verwijderen. De Together-modus was een van de eerste grote veranderingen in Teams toen de corona pandemie uitbrak.

Naast de nieuwe presentatie manieren lanceert Microsoft ook PowerPoint Live in Microsoft Teams. Het is ontworpen om presenteren met PowerPoint slides een stuk eenvoudiger te maken voor zowel de presentator als de deelnemers aan de vergadering.

[foto: Surface on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...