Microsoft PowerPoint leert je beter presenteren

Microsoft PowerPoint leert je beter presenteren

Vorig artikel Volgend artikel

PowerPoint Presenter Coach van Microsoft is nu beschikbaar op alle platformen. Handig want dan kan je beter leren presenteren. Iets wat nog al eens een ondergeschoven kindje is in deze nieuwe werkelijkheid van heel veel online meeten.

PowerPoint Presenter Coach

PowerPoint Presenter Coach werd voor het eerst geïntroduceerd in PowerPoint voor het web. Nu kan je de functie op alle platformen (Windows, Mac, iOS en Android) gebruiken.

Presenter Coach maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) om iedereen te helpen - professionals, studenten en zelfs degenen die alleen een toespraak willen oefenen voor een bruiloft of afstuderen.

Presenter Coach geeft gebruikers feedback over hun tempo, gebruik van monotone toonhoogte, gebruik van vulwoorden, slechte grammatica, gebrek aan originaliteit, gebruik van gevoelige zinnen en meer terwijl ze hun presentaties repeteren. Aan het einde van elke repetitie ontvangen Presenter Coach-gebruikers een samenvattend rapport met de belangrijkste stukjes feedback om hen te helpen nog betere, zelfverzekerde presentatoren te worden.

Drie tips van Presenter Coach PowerPoint

Presenter Coach komt naast de uitbreiding op meerdere platformen ook met handige tips.

1. Lichaamstaal

Geweldige presentaties gaan over meer dan alleen hoe je spreekt. Wanneer je voor een publiek spreekt - virtueel of persoonlijk - kan de manier waarop je je presenteert evenveel impact hebben als de woorden die je zegt. Om deze reden introduceren ze een nieuwe mogelijkheid die uw videocamera gebruikt om je feedback te geven over jouw lichaamstaal. Wanneer je virtueel presenteert, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je publiek een duidelijk zicht op je gezicht heeft, dat je je blik naar jouw publiek blijft richten en ervoor zorgt dat je voldoende afstand heeft gelaten tussen jou en de camera om een boeiende presentatie te geven.

2. Herhaalde taal

Als je spreekt, kun je woorden en zinsdelen herhaaldelijk gebruiken zonder dat je ervan bewust bent. Je merkt het misschien niet, maar jouw publiek kan het opmerken en het afleidend vinden. Presenter Coach kan je helpen deze woorden en zinsdelen te identificeren om te voorkomen dat je ze te veel gebruikt en je publiek meer betrokken te houden tijdens jouw presentatie.

3. Uitspraak

Presenter Coach kan je tijdens je repetitie adviseren over de juiste uitspraak van woorden die je spreekt. Wanneer Presenter Coach merkt dat je een woord verkeerd heeft uitgesproken, zal het de woord (en) weergeven en een ervaring bieden die je helpt te oefenen met het correct uitspreken van het woord. Je kunt zo vaak als je wilt naar een opgenomen uitspraakgids van het woord luisteren. Microsoft weet dat accenten variëren, en daar hebben ze rekening mee gehouden bij het ontwerpen van deze functie.

[foto: Product School on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...