Kijk omhoog! Daar is m'n coronatest!

Kijk omhoog! Daar is m'n coronatest!

Met drone aan huis geleverd

Vorig artikel Volgend artikel

Flirtey, een bedrijf uit Amerika die naar eigen zeggen een 'pionier van de commerciële drone-bezorgingsindustrie' is, heeft iets unieks gedaan deze week.

Zij hebben samen met Vault Health coronatesten met een drone bij mensen thuis bezorgd. Flirtey en Vault Health bieden op speeksel gebaseerde COVID-19-testen aan. Het gebruik van de drones om de testen thuis af te leveren helpt blootstellingsrisico's te elimineren, zeggen de bedrijven.

China doet dit al een tijdje

In China zijn ze al langer bezig met het virus te bestrijden via drones. Het land zet alle beschikbare middelen in om het virus te bestrijden. Drones blijken om verschillende redenen heel handig te zijn hierbij.

Coronatesten worden in Amerika met een drone geleverd

De testen werden getransporteerd door een Flirtey Eagle-bezorgingsdrone. Zoals te zien is in de video maakt de Flirtey Eagle-bezorgdrone het mogelijk om de pakketten veilig af te leveren in de achtertuin van een woonwijk in de Amerikaanse staat Nevada. Nadat de pakketten worden afgeleverd, krijgen de lokale bewoners toegang tot een beveiligd videogesprek met een gezondheidswerker om toezicht te houden op hun speekselafname voor de COVID-19-test.

De drone-bezorging van de testen is volgens het bedrijf sneller dan traditionele post, het verzendproces word tot 48 uur verkort. Wat tot snellere resultaten zou kunnen leiden en het risico op asymptomatische (geen klachten, wel besmet) verspreiding zou kunnen verminderen.

Schermafbeelding 2021-02-05 om 09.00.50

Bedrijven reageren op dit succes

“Onze missie is om levens te redden en levensstijlen te verbeteren door levering direct voor iedereen mogelijk te maken. Het leveren van drone-leveringen van COVID-19-testkits aan huis met Vault Health is weer een enorme stap in de richting van onze missie. Flirtey heeft het best-in-class drone-bezorgsysteem gebouwd voor bezorging op de laatste kilometer. Terwijl we onze testprogramma's uitbreiden, werken we nauw samen met de FAA voor typecertificering, waardoor we onze technologie op grote schaal kunnen gebruiken voor commerciële en levensreddende toepassingen", zegt Flirtey oprichter en CEO Matthew Sweeny.

“Ons doel bij Vault is altijd geweest om de toegang tot COVID-19-tests uit te breiden, zodat iedereen een test kan krijgen wanneer hij die nodig heeft. Flirtey helpt bij het uitbreiden van onze innovaties om onze toch al snelle doorlooptijd nog sneller te maken", aldus Jason Feldman, oprichter en CEO van Vault Health.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...