Iets voor jou? Miljardair zoekt mensen om naar de maan te vliegen

Iets voor jou? Miljardair zoekt mensen om naar de maan te vliegen

Vorig artikel Volgend artikel

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa zoekt acht mensen om naar maan te vliegen schrijft de BBC. Het gaat om een reis rond de maan op een vlucht van SpaceX.

"Ik wil dat mensen met allerlei achtergronden meedoen", zegt de Japanner in een video op Twitter.

Gratis vliegen naar de maan

Hij zegt verder dat hij de hele reis gaat betalen. Je vliegt dus gratis naar de maan.

Kandidaten moeten aan twee criteria voldoen: ze moeten 'wat voor activiteit' ze ook ondernemen om 'andere mensen en de samenleving op de een of andere manier te helpen', en zijn 'bereid om andere bemanningsleden te steunen die dezelfde ambities delen', zei hij.

Er hebben zich al meer dan 100.000 mensen aangemeld. Ook veel Nederlanders melden zich aan want ons land staat op plek nummer tien in het lijstje met landen met meeste aanmeldingen. Nummer een is India, twee is Japan en drie Amerika.

Schermafbeelding 2021-03-03 om 17.22.07
Japanner zoekt acht mensen die mee gaan naar de maan.

Feestje van rijke Japanner

De Japanner is een modemagnaat en kunstverzamelaar. Hij heeft wel vaker van dit soort vreemde verzoeken. Vorig jaar lanceerde hij ook een documentaire over zijn zoektocht naar een nieuwe vriendin om mee op reis te gaan.

In 2018 werd hij genoemd als de eerste privé passagier die rond de maan zou worden gevlogen door SpaceX, het bedrijf van Teslaman Elon Musk.

Wat hij ervoor moet neerleggen is niet bekend maar volgens Muske is het een 'heleboel geld'. De reis staat gepland voor 2023. Het zou daarmee de eerste maanreis van mensen zijn sinds 1972.

[foto: Francisco De Legarreta C. on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...