Harley-Davidson zet met Serial 1 Cycle Company een e-bike in de markt

Harley-Davidson zet met Serial 1 Cycle Company een e-bike in de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Harley-Davidson het legendarische Amerikaanse motormerk doet iets wat je eigenlijk al veel eerder had kunnen verwachten en maakt een uitstapje naar de wereld van e-bikes. Harley zet hiervoor gelijk een nieuw bedrijf in de markt, de Serial 1 Cycle Company, ontleent aan de roemruchte 'Serial Number One', de bijnaam voor de eerste motorfiets van Harley-Davidson. Natuurlijk heet dus ook de eerste e-bike van het merk, de Serial 1 (Powered by Harly-Davidson).

Serial 1 e-bike vooral voor liefhebbers van Harley

De motorfietsfabrikant heeft hun roemruchte productontwikkeling team vol ingezet op de ontwikkeling van een mindblowing e-bike. Het resultaat zie je hieronder. De Serial 1 heeft een soort vintage look en is met veel gevoel voor nuance ontworpen. De e-bike heeft een fraai gestileerd dun zwart frame, een retro zadel en witte banden die refereren aan allerlei typische kenmerken van het motormerk. En de eerste reactie is als je deze fraaie e-bike ziet dat deze vooral Harley-Davidson fans is ontworpen.

Serial 1 e-bike 'voorlopig' nog niet in Nederland

Als de doelgroep van Harley-rijders de Serial 1 echt wil omarmen en iedere motorrijder er gelijk een gaat bestellen, is het vanaf dag 1 een succes. Maar motorrijders zijn motorrijders en is de fiets juist bedacht voor iedereen die geen Harley heeft of motorrijbewijs bezit en wordt die doelgroep juist getriggerd door deze urban e-bike. Harley-Davidson is in ieder geval van plan om de e-bike volgend jaar maart in de VS op de markt brengen.

Of dat de Serial 1 ook in e-bike minnend Nederland en (Scandinavië) op de markt komt moeten we nog even afwachten. Net als de verkoopprijs overigens waarbij deze waarschijnlijk in overeenstemming zal zijn met de exclusiviteit van het merk. Uiteindelijk is deze e-bike is vooral ontworpen als een gadget voor de echte liefhebber.

(c) pictures/video Harley-Davidson

Serial_1_Cycle_Company_Harley_Davidson_02
Images by harley davidson
Serial_1_Cycle_Company_Harley_Davidson_01
Serial_1_Cycle_Company_Harley_Davidson_03
Serial_1_Cycle_Company_Harley_Davidson_04
Serial_one_ebike
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....