Biden formeert regering met aantal criticasters van Big Tech bedrijven

Biden formeert regering met aantal criticasters van Big Tech bedrijven

Vorig artikel Volgend artikel

Joe Biden is nu een paar maanden president van Amerika en iedereen is benieuwd wat zijn beleid gaat zijn. Vooral op het gebied van technologie en de macht van Big Tech bedrijven. Want het is nog steeds zo dat wat overzees beslist wordt, enorm veel invloed heeft op onze samenleving in Nederland.

De benoeming van twee grote critici van de Big Tech bedrijven voor sleutelrollen in zijn kabinet lijkt erop te wijzen dat Biden serieus bezig is met het onder de loep nemen van giganten als Amazon, Apple, Facebook en Google.

Biden formeert regering van criticasters van Big Tech bedrijven

Amerikaanse media meldde dat de regering de rechtenprofessor Lina Khan van de Columbia University wil benoemen.

De regering maakte vorige week al bekend dat Khans collega, Tim Wu, zich bij de Nationale Economische Raad zou voegen om te werken aan technologie en concurrentiebeleid.

Bijna twee maanden na zijn presidentschap wordt eindelijk duidelijk hoe Joe Biden van plan is de technologiesector te benaderen. En het ziet er heel anders uit dan de aanpak onder de regering van Obama.

De selectie van twee grote critici van de Big Tech bedrijven, Lina Khan en Tim Wu, voor sleutelrollen in zijn kabinet lijkt erop te wijzen dat Biden serieus bezig is met het aanpakken van giganten als Amazon, Apple, Facebook en Google, meent CNBC.

[foto: LOGAN WEAVER on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...