Technology01.02.2018

Benelux primeur: Indoor Skydive Roosendaal lanceert Skydive VR


De meest realistische skydive ervaring die men indoor kan beleven

Indoor Skydive Roosendaal lanceert vandaag als primeur in de Benelux de meest realistische skydive ervaring die je in een windtunnel kan gaan beleven: indoor skydiven met virtual reality. In letterlijke zin ervaar je de toch al waanzinnige skydive ervaring in een windtunnel met snelheden tot 250 km per uur nu éxtra met een VR-bril. Het resultaat is adembenemend.

Indoor skydiven met virtual reality

Dankzij VR zie je je mede-parachutisten die met jou naar beneden springen en een vrije val maken van een paar kilometer om ergens in de veilige zone de parachute open te trekken. Het aftellen begint en jij telt mee. Bij nul spring je uit het vliegtuig en val je met een duizelingwekkende snelheid omlaag terwijl je om je heen andere skydivers ziet en geniet van het uitzicht over Hawaii. Het is een droom die echt is. De wind vliegt om je lichaam en je voelt je zo vrij als een vogel.

In werkelijkheid sta je in de ingang van de windtunnel in Roosendaal met een helm en een VR-bril op. Dan trekt de instructeur je de tunnel in waar de wind op max staat. Je vliegt echt en wie er naar kijkt denkt: ‘Ohh gaat dat zo’. Totdat je zelf op die plek staat en gaat ervaren wat 4-dimensionaal VR echt is. Het is de ultieme kick en een skydive activiteit die je naast een windtunnel in Engeland alleen in Roosendaal kunt ervaren. Indoor Skydive in VR is geboren en is nu al de meest coole activiteit van 2018.

Samsung Gear VR

Dankzij de toevoeging van een Samsung Gear VR-bril tijdens het indoor skydiven in de windtunnel, kan iedereen van jong tot oud skydiven ervaren op de meest exotische plekken op aarde. Kies uit bestemmingen als Dubai, Hawaii of San Diego. Dankzij de bijzondere ervaring waarbij je voordat je gaat vliegen ook nog eens een (fake) parachute krijgt aangemeten ga je werkelijk ervaren wat echte skydivers voelen en beleven als zij uit een vliegtuig springen. Bij indoor skydiven gaat het vooral om het vrije val gevoel. Met Indoor Skydive VR zie je het nu ook. En dat is even andere koek want dankzij VR ga je echt ervaren wat skydiven nu echt is.

Indoor Skydiven met Virtual Reality
Indoor Skydiven met Virtual Reality
Samsung Gear VR unplugged, klaar voor de komende vluchten
Samsung Gear VR unplugged, klaar voor de komende vluchten

Indoor skydiven in een virtuele wereld

Het leuke van indoor skydiven is dat je in een veilige en gecontroleerde omgeving kunt gaan ervaren wat skydiven nu echt is. Want wees eerlijk je kunt gerust een duo-sprong met een parachutist maken, veilig op de buik van een instructeur maar zelf vliegen en spelen met de wind dat blijft andere koek. En al helemaal als je in het echt een vrije val zou willen maken. Bij indoor skydiven komen al deze ervaringen samen en ervaar je pas werkelijk wat het is om uit een vliegtuig te springen.

Met virtual reality krijg je een heel andere ervaring en zie je door een VR-bril een virtuele wereld om je heen. Deze kan geanimeerd zijn zoals bij het spelen van games maar met een VR-bril kun je ook met behulp van 360 graden techniek (opgenomen met 360 graden camera’s) rondkijken op plekken waar je anders niet zo maar even naartoe kunt. Hier komen de echte en de virtuele wereld samen, want zoals nu bij Indoor Skydive VR spring je echt de windtunnel in en zorgt je VR-bril dat de wereld om je heen veranderd en val je omlaag boven Dubai of Hawaii. Je kunt op je ‘gemak’ rondkijken, andere skydivers tegenkomen en genieten van het prachtige uitzicht. Deze dubbele ervaring van echt vliegen op de wind in een andere virtuele wereld noemen we 4D ofwel 4-dimensionaal.

De ervaring die je krijgt smaakt naar meer en biedt mogelijkheden om straks in VR over de gehele wereld sprongen te maken vanuit een vliegtuig. Het is in werkelijkheid het bijna onmogelijke mogelijk te maken. Bij Indoor Skydive VR worden echt al je zintuigen geprikkeld en dit maakt het anders dan veel andere VR-activiteiten.

Skydive VR in Dubai
Skydive VR in Dubai
Skydive VR in Hawaii
Skydive VR in Hawaii

De mooiste dropzones ter wereld

De wereldbestemmingen waar je nu een sprong kunt maken zijn San Diego, Hawaii en Dubai. De komende maanden worden er drie nieuwe bestemmingen toegevoegd. De ambitie is om straks op de mooiste bestemmingen die je kunt bedenken, het liefst op ieder continent, uit een vliegtuig te kunnen springen. Hierdoor blijft Indoor Skydive Roosendaal de virtual reality experience continu vernieuwen. Dankzij de samenwerking met Samsung zal ook de kwaliteit van VR nu en in de toekomst zijn gewaarborgd. Hun #DoWhatYouCant lijkt bijna voor deze activiteit te zijn bedacht. Het is de plek waar technologie en leisure naadloos in elkaar over gaan.

Iedere skydiver heeft zo z`n eigen bucketlist. Indoor Skydive VR in Roosendaal ook
Iedere skydiver heeft zo z`n eigen bucketlist. Indoor Skydive VR in Roosendaal ook

Je eigen indoor skydive VR paspoort

Met indoor skydive VR kun je over de hele wereld straks uit een vliegtuig springen. Maar probeer maar eens aan je vrienden uit te leggen dat je op één dag zowel in Dubai als in Hawaii hebt gesprongen. Iedereen die gaat skydiven krijgt daarom een eigen indoor skydive VR paspoort dat wordt afgestempeld met de locaties waar je hebt gesprongen.

Het indoor skydive VR paspoort
Het indoor skydive VR paspoort

De énige plek in de Benelux (en op het vasteland in Europa)

Indoor Skydive Roosendaal is de eerste en énige windtunnel in de Benelux (nu alleen ook mogelijk in Bedford Engeland), waar bezoekers kunnen indoor skydiven met virtual reality. De techniek is bedacht door het bedrijf Tunnel Vision VR wat is opgericht met de ambitie om de thrill van skydiven te verplaatsen naar de veilige omgeving van een windtunnel. Het ultieme doel is om skydiven voor iedereen mogelijk te maken op alle plekken op de wereld, maar dan vanuit het eigen lokale indoor skydive centrum in de buurt.

Spanning voor je `eerste` sprong
Spanning voor je `eerste` sprong
Het leuke van Skydiven is dat je het op iedere leeftijd kunt doen
Het leuke van Skydiven is dat je het op iedere leeftijd kunt doen
Als kind de wereld ontdekken dankzij Indoor Skydive VR
Als kind de wereld ontdekken dankzij Indoor Skydive VR

Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydive Roosendaal (ISR) is het eerste indoor skydive centrum van de Benelux en werd geopend in december 2006. Hier is het mogelijk om de unieke ervaring van een vrije val te beleven zonder dat je daarvoor echt uit een vliegtuig moet springen. In de verticale windtunnel van ISR wordt door middel van 12 windturbines een windsnelheid opgewekt met snelheden tot wel 250 kilometer per uur. Met deze snelheden is dat meer dan voldoende om op te zweven.

Waar je buiten met hoge snelheid door de lucht heen valt, stuwen de grote windturbines deze langs je lichaam omhoog. Hierdoor wordt een vrije val gesimuleerd en vlieg je geheel vrij op de kracht van de wind. Het is wat dat betreft een onvergetelijke ervaring. Met de toevoeging van virtual reality wordt deze ervaring alleen nog maar versterkt.

Al vanaf 4 jaar oud is het mogelijk om te komen indoor skydiven bij Indoor Skydive Roosendaal. Tijdens het indoor skydiven en indoor skydiven met VR krijgt iedereen begeleiding van een professionele instructeur.

Indoor Skydive VR altijd met begeleiding van een instructeur, veilig en leuk
Indoor Skydive VR altijd met begeleiding van een instructeur, veilig en leuk
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Virtual Reality

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

Ja, Apple werkt wel degelijk aan een nieuwe bril die het even helemaal anders doet, maar nee, snel komt die niet.

Gadgets24.06.2024

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Stel je voor dat een gewone bril straks kan fungeren als augmented reality-bril? Dat is helemaal niet straks, dat is nu.

Technology13.05.2024

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Porna, een term die de laatste jaren steeds vaker opduikt in gesprekken over erotica en seksuele expressie, heeft een opmerkelijke verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we naar erotische inhoud kijken. Waar traditionele porno vaak wordt geassocieerd met expliciete en soms zelfs expliciet onrealistische weergaven van seks, richt porna zich op een meer genuanceerde benadering. In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het verleiden en onderzoeken we hoe deze vorm van erotica onze perceptie van seksualiteit en intimiteit beïnvloedt.

Lifestyle29.04.2024

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta verliest elke maand een hoog bedrag door virtual reality: miljarden. Nu verdient het nog steeds meer, maar dit blijft wel even doorgaan.

Metaverse27.04.2024

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

Meta stelt zijn VR-platform Horizon OS beschikbaar aan andere bedrijven om hier hun kunsten mee te verrichten. Zuck wil de Microsoft-kant op.

Gadgets23.04.2024

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

Op zoek naar een nieuwe VR-bril? Dan hoef je zeker niet voor het nieuwste te gaan: Meta Quest 2 is nog heel goed.

Gadgets19.04.2024

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

Apple Vision Pro is nu een week uit en het apparaat is enorm populair. Er worden toffe video’s over gemaakt, er worden ministers bijgehaald die iets moeten vinden van mensen die het dragen in de auto en natuurlijk is e...

Gadgets16.02.2024

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek