Apple is inmiddels 2 biljoen waard

Apple is inmiddels 2 biljoen waard

Vorig artikel Volgend artikel

Wie dacht dat Apple inmiddels wel na alle eerdere beurs successen nu zo langzamerhand over z’n top heen zou zijn vergist zich lelijk. De tech-gigant uit Cupertino is inmiddels 2.000.000.000.000 dollar waard. Het is een bijna onrealistisch bedrag maar wel waar. Twee biljoen of anders gezegd 2.000 miljard is een mijlpaal. Vandaag om 16:50 uur was het moment daar en ging Apple door de magische grens heen. Het was overigens een momentopname wat niet veel later zakte de waarde van het bedrijf terug naar 1.990 miljard dollar.

De zo belangrijke psychologisch belangrijke grens van 2.000 miljard is doorbroken en dan kun je maar een ding verwachten. Apple gaat die waarde zeker verhogen. Het is nog maar 2 jaar geleden (op 2 augustus 2018) dat Apple als eerste bedrijf de waarde van 1 biljoen dollar wist te overschrijden. Nu amper twee later is die waarde verdubbeld. En dat op een moment dat de wereldeconomie zwaarder als ooit onder druk staat. Ruim een maand na de uitbraak van Covid-19 verdubbelde het aandeel Apple tot ruim 450 dollar. Een koers vandaag van 467.77 dollar was met 4.276 miljard aandelen nodig om de 'all time high' waarde te genereren.

Apple_cupertino_Foto_Henk_de_Hooge
Dakterras bij Apple Park in Cupertino

Apple gaat aandelen spitsen

De volgende stap is dat Apple heeft toegezegd het aandeel te gaan splitsen. Hierdoor zou de verhandelbaarheid van het aandeel op Wall Street aanzienlijk worden vergroot. Het betekent dat aandeelhouders bij de splitsing die eind augustus ingaat er drie aandelen bij gaan krijgen.

Copyright foto's: Henk de Hooge

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....