AI-gedreven slimme bril gemaakt voor blinden en slechtzienden

AI-gedreven slimme bril gemaakt voor blinden en slechtzienden

Vorig artikel Volgend artikel

Envision Technologies heeft een AI-aangedreven bril op de markt gezet. De bril zorgt dat blinden en slechtzienden meer onafhankelijkheid krijgen hebben toegang tot de visuele informatie om hen heen.

Instant Text - Envision Glasses
Envision Glasses.

Hoe werkt Envision Glasses

Envision Glasses software gebruikt kunstmatige intelligentie om informatie uit afbeeldingen te halen en spreekt de afbeeldingen vervolgens hardop uit, zodat de gebruiker een beter begrip heeft van zijn of haar omgeving. Envision is in staat om tekst in meer dan 60 talen te herkennen.

Blinde en slechtziende gebruikers kunnen onder andere thuis of op het werk documenten lezen, labels checken tijdens het winkelen, hun vrienden gemakkelijk herkennen, thuis persoonlijke bezittingen vinden, het openbaar vervoer gebruiken en iemand in realtime videobellen.

Envision Glasses combineert functionaliteiten als ‘lezen, vinden, identificeren en bellen’ met OCR (Optical Character Recognition) om gebruikers te helpen de wereld om hen heen te ‘zien’ door middel van gesproken woord.

Envision Smart Glasses 1
Envision Smart Glasses.

Wens om blinde en slechtziende te helpen

,,Envision Technologies is ontstaan uit onze wens om blinde en slechtziende mensen meer onafhankelijkheid en toegang tot de visuele wereld te geven, inclusief dingen die velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen, zoals het lezen van tekst uit een boek, krant, tijdschrift, computer, tablet of smartphone-scherm”, zegt Karthik Mahadevan, CEO en medeoprichter van Envision.

,,Envision Glasses integreert onze gepatenteerde AI software met de hoogwaardige, lichtgewicht, enterprise versie van Google Glass, zodat we de meest robuuste en kosteneffectieve oplossing voor visuele ondersteuning kunnen bieden die momenteel op de markt is."

Scene Description - Envision Glasses
Envision Glasses.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...