Technology23.04.2012

Adobe lanceert Creative Cloud


Adobe Creative Cloud is een online hub – op abonnementsbasis –  voor het maken, delen en leveren van creatief werk. Adobe Creative Cloud is gecentreerd rondom Adobe Creative Suite 6 (zie vorig bericht). Dit Creative Cloud-abonnement stelt gebruikers in staat om iedere nieuwe CS-applicatie te downloaden en te installeren, evenals twee nieuwe HTML5-producten, Adobe Muse™ en Adobe Edge preview. 

Creative Cloud integreert Adobe’s creatieve tablet-applicaties, zoals Photoshop Touch, in de dagelijkse workflows – door het mogelijk te maken om bestanden eenvoudig te synchroniseren en in de cloud op te slaan zodat deze gedeeld en geopend kunnen worden op ieder apparaat.

– Creative Cloud-leden kunnen mobiele apps leveren aan iOS- en Android-marketplaces en websites publiceren, beheren en hosten en hebben toegang tot applicatie upgrades, inclusief nieuwe CS point-product features, nog voordat deze gelanceerd worden als onderdeel van een grotere product-update. Daarnaast hebben zij direct toegang tot inventieve nieuwe producten en diensten, zodra deze verschijnen.

– Het Adobe Creative Cloud-lidmaatschap voor individuele gebruikers is €49,99 per maand, gebaseerd op een jaarabonnement. Adobe biedt tevens een speciale introductieprijs van €29,99 per maand voor individuele gebruikers van CS3, CS4, CS5 en CS5.5. 

Creative Suite 6, innovatieve HTML5-tools versterken Creative Cloud

– CS6 bevat geheel vernieuwde versies van onder meer Adobe Photoshop® CS6, Adobe InDesign® CS6, Adobe Illustrator® CS6, Adobe Dreamweaver® CS6, Adobe Premiere® Pro CS6, Adobe After Effects® CS6 en Adobe Flash® Professional CS6. Met het Creative Cloud-abonnement kunnen alle veertien de nieuwe CS6-applicaties worden gedownloaden en worden geinstalleerd.

– Het Creative Cloud-lidmaatschap biedt tevens toegang tot Adobe Muse en Adobe Edge Preview, nieuwe instrumenten voor HTML5-design en –ontwikkeling die het belang dat Adobe hecht aan ondersteuning van de laatste webstandaarden benadrukken.

Creative Cloud verbindt Adobe Touch Apps met CS6-desktop-applicaties

– Adobe Creative Cloud integreert Adobe’s serie van creatieve touch-tools met CS6 desktop-applicaties. Adobe Touch Apps brengen creativiteit op professioneel niveau naar tablets en ondersteunen meerdere gebieden van het creatieve proces: beeldbewerking, uitwerking van ideeën, schetsen, creatie van mood boards, ontwikkeling van prototypes voor web en mobiel en de presentatie van afgerond werk.

– Photoshop Touch en Adobe Ideas zijn al erg populair op de iPad en op Android-tablets. Drie additionele tools die inmiddels beschikbaar zijn voor Android komen binnenkort naar de iPad: Adobe Collage, Adobe Debut en Adobe Proto. 

– Adobe Creative Cloud Connection, een nieuwe desktop-applicatie, biedt de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren, te delen en op te slaan op mobiele apparaten en desktop.

– Een Creative Cloud-lidmaatschap biedt tot 20Gb cloud-opslag. Daarnaast kan additionele opslag binnenkort ook worden bijgekocht.

Creative Cloud publishing-diensten stroomlijnen website- en app-creatie

– Creative Cloud publishing-diensten zullen onder meer de mogelijkheid bevatten om eenvoudig apps, magazines en catalogi te publiceren op de iPad, iPhone en Android-apparaten.

– Abonnees hebben direct toegang tot Adobe Typekit, de webgebaseerde lettertypebibliotheek die voorop loopt in het gebruik van echte lettertypes op websites. Typekit biedt toegang tot meer dan 700 typefaces van de belangrijkste gieterijen.

– Met de geïntegreerde web hosting-diensten van Adobe Creative Cloud kunnen gebruikers eenvoudig uitgebreide websites ontwikkelen en hosten. De integratie tussen Adobe Muse, Typekit en de webhosting-mogelijkheden versterkt een nieuwe, vereenvoudigde workflow voor het leveren van invloedrijke websites.

Creative Cloud-leden ontvangen voortdurend nieuwe applicaties, diensten en features

– Creative Cloud-leden ontvangen voortdurend updates van Creative Suite-applicaties en nieuwe producten en diensten, zodra deze verschijnen. In de toekomst wordt Adobe Creative Cloud uitgebreid met Adobe Photoshop Lightroom 4, de eerste volledige release van Adobe Edge en Digital Publishing Suite Single Edition, de technologie achter de distributie van digitale magazines op de iPad.

– Creative Cloud bevat tevens trainings-, support- en community-features die creatieve professionals wereldwijd met elkaar verbinden.

– Adobe Touch Apps kunnen apart worden aangeschaft in de iTunes App Store of Google Play voor €7,99. Er zijn speciale Adobe Touch Apps-aanbiedingen beschikbaar voor klanten die een jaarabonnement nemen op Adobe Creative Cloud. Kijk voor meer details op http://www.adobe.com/nl/products/touchapps.html

Verder lezen over Adobe

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

Adobe maakt het mensen die video's bewerken steeds makkelijker: ze kunnen nu hele objecten veranderen, verwijderen of erbij zetten in hun video. En er is meer.

Online15.04.2024

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

Project Music GenAI Control wordt al gekscherend de ‘Photoshop for Music’ genoemd. Deze nieuwe experimentele tool van Adobe Research is zo ontwikkeld dat de manier waarop je gemaakte audio en muziek kunt creëren en...

Technology01.03.2024

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

Adobe, bekend van onder andere Photoshop en Acrobat Reader, was van plan om Figma te kopen maar ziet hier nu toch vanaf. Figma, het bedrijf achter het programma Figma, dat wereldwijd wordt gebruikt om ontwerpen te maken...

Technology19.12.2023

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

Adobe hield vorige week een conferentie en daarbij heeft het publiek regelmatig zijn kaak van zijn schoot moeten halen. Adobe komt met kunstmatige intelligentie-toepassingen die enerzijds heel indrukwekkend zijn, maar an...

Technology16.10.2023

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Deze week ging er iets bijzonders viral op TikTok en dat was niet een leuk dansje. Het was de de generatieve AI van Photoshop. Adobe kondigde de nieuwe kunstmatige intelligentie-mogelijkheden deze week aan en ze zijn ver...

Online26.05.2023

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

Adobe kennen we natuurlijk van Photoshop: het bedrijf weet precies hoe je beeld moet manipuleren. Het verbaast ons dan ook niet dat het met een eigen variant van Dall-E komt. Het heet Adobe Firefly en ook hierbij kun je...

Online21.03.2023

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?

Photoshop wordt in de toekomst waarschijnlijk gratis. Er is op dit moment een test bezig in Canada met een Photoshopvariant die je gebruikt in de browser. Het plan is om dit naar de rest van de wereld uit te rollen als h...

Online15.06.2022

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?