Technology02.02.2011

Microsoft : We do not copy Google’s results


microsoft-we-do-not-copy-google-s-result.jpg
microsoft-we-do-not-copy-google-s-result.jpg

Er is behoorlijk wat commotie ontstaan na een alles vernietigend artikel van Search-guru Danny Sullivan op zijn blog SearchEngineLand waarin hij voorbeelden geeft van hoe Microsoft mogelijk zoekresultaten van Google kopieert.

In zijn artikel toont Sullivan overduidelijk aan dat het voor Bing bijna onmogelijk is te ontkennen dat dit niet gebeurd is. In een eerste reactie van Stefan Weitz, via mail verzonden aan SearchEngineland, bevestigt nog ontkent de opperbaas van Bing de bewijzen van Sullivan. Juist op het punt waar Weitz alle kritiek kan weerleggen zegt hij “We’re not going to go deep and detailed in how we do it“, waarmee je niemand overtuigt dat alles wat Danny Sullivan tracht te bewijzen onjuist is.

Het is overigens niet niks als ’s wereld belangrijkste en meest gebruikte zoekmachine Google de enige serieuze runner-up beschuldigt van plagiaat. Gezien de status en autoriteit van Sullivan kun je er van uit gaan dat hij zijn huiswerk zeer goed heeft gemaakt en zich ook bewust zal zijn geweest van wat de impact van zijn artikel op SearchEngineland zou gaan losmaken.

Inmiddels is de commotie mainstream en kijkt de gehele digitale wereld mee. Mary-Jo Foley, reporter bij ZD-Net en meestal goed geïnformeerd schrijft dat ze bij navraag bij Bing het antwoord kreeg “We do not copy Google’s results”. Microsoft heeft in een reactie van Harry Shum, Corporate Vice President van Bing, gereageerd op het Bing Community Blog en zegt daar het volgende “To be clear, we learn from all of our customers. What we saw in today’s story was a spy-novelesque stunt to generate extreme outliers in tail query ranking. It was a creative tactic by a competitor, and we’ll take it as a back-handed compliment. But it doesn’t accurately portray how we use opt-in customer data as one of many inputs to help improve our user experience”.

Of deze verklaring voldoende zal zijn denk ik niet. Microsoft heeft meer uit te leggen en hopelijk kan het bedrijf dit ook. In het geval dat Sullivan gelijk heeft zou het zelfs beter kunnen toegeven dat in een sommige gevallen waar er geen resultaten zijn wordt gekeken naar de resultaten van Google, en waarom ook niet. Hoe dichter je bij de waarheid blijft, hoe minder je behoeft uit te leggen.

De reactie van Google op hun blog is duidelijk en laat helemaal niets aan de verbeelding over “However you define copying, the bottom line is, these Bing results came directly from Google” duidend op de hieronder beschreven zoekopdracht : It all started with tarsorrhaphy. Really. As it happens, tarsorrhaphy is a rare surgical procedure on eyelids. And in the summer of 2010, we were looking at the search results for an unusual misspelled query [torsorophy]. Google returned the correct spelling—tarsorrhaphy—along with results for the corrected query. At that time, Bing had no results for the misspelling. Later in the summer, Bing started returning our first result to their users without offering the spell correction. This was very strange. How could they return our first result to their users without the correct spelling? Had they known the correct spelling, they could have returned several more relevant results for the corrected query.

Tegenover al dit geweld zijn er ook lezers die een genuanceerdere kijk hebben op de case. Zo schrijft Mark Trbojevic in en reactie op Gizomodo het volgende : “This proves nothing other than Bing has auto-correcting algorithms and tries to offer you a more likely match to a mistyped search, BEFORE it tries to match parts of the actual word or words you typed! Google on the other hand mothers you and completely replaces what you actually typed with what it thinks you mean. I prefer the way Bing works”.

De vraag die hiermee overblijft is wat het effect dan is op de “gewone gebruiker”. Deze weet waarschijnlijk van niets van alle commotie, maakt zich niet druk over en zal zeker zijn zoekgedrag niet aanpassen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Bing

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

In de huidige wereld zien we steeds meer online activiteit. Mensen zijn actiever online, mensen zijn langer online en ze zijn vaker online. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn of gemakkelijk te worden gevonden.

Marketing19.06.2024

Waarom is online marketing essentieel voor je onderneming

Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend

Het is soms om gek van te worden: als je op een Windows-computer werkt, dan word je zo’n beetje gedwongen om de Edge-browser te gebruiken. Daar komt ook nog eens de Bing-zoekmachine bij, want zelfs als je voet bij stuk...

Search17.11.2023

Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend

OpenAI rolt websearch functie ‘Browse with Bing’ uit in ChatGPT

OpenAI heeft vandaag bekend gemaakt dat de ‘Browse with Bing’ nu formeel aan ChatGPT is toegevoegd. Zo’n drie weken geleden werd de bèta versie van die functie opnieuw beschikbaar gemaakt nadat die enkele maanden...

Technology18.10.2023

OpenAI rolt websearch functie ‘Browse with Bing’ uit in ChatGPT

Drie weken nadat de bèta versie opnieuw beschikbaar kwam
​De AI-chatbot van Bing barst van de malware

Microsoft werkt al een tijdje nauw samen met OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Een fijne samenwerking die twee kanten op werkt: ChatGPT integreert ook steeds meer van Microsoft in zijn software. Echter leek het vooral...

Cybercrime03.10.2023

​De AI-chatbot van Bing barst van de malware

Niet op linkjes tikken dus
​Er komen nog geen extra EU-eisen voor Gmail, Edge en Bing

Europa is nog steeds druk doende met de Digital Markets Act (DMA), die inmiddels sinds mei van kracht is. De EU heeft nu bekendgemaakt welke diensten het meest onder toezicht staan (de poortwachter). Daar missen een aant...

Online06.09.2023

​Er komen nog geen extra EU-eisen voor Gmail, Edge en Bing

Maar Google, Microsoft en Apple gaan niet vrijuit
Paniek bij Google, Samsung gaat mogelijk voor Bing

Bij Google raken ze niet zo heel snel in paniek. Maar als Samsung er serieus over nadenkt om Google als standaard zoekmachine op al haar producten te vervangen door Bing, dan breekt zelfs bij tech-gigant van de orde en g...

Search18.04.2023

Paniek bij Google, Samsung gaat mogelijk voor Bing

De Koreaanse fabrikant is gecharmeerd van de nieuwe ChatGPT-aangedreven zoekmachine
​Microsoft Bing met geïntegreerde ChatGPT: nog niet overtuigend

Microsoft investeert veel in ChatGPT. Zoveel, dat het programma binnenkort zelfs wordt geïntegreerd in zijn zoekmachine Bing. Dat is een goed idee, zeker omdat de antwoorden van ChatGPT niet zomaar tussen de zoekresulta...

Search15.02.2023

​Microsoft Bing met geïntegreerde ChatGPT: nog niet overtuigend

Microsoft-zoekmachine Bing is ineens een stuk interessanter

Ken je de zoekmachine Bing? Als je een Macbook gebruikt en een iPhone of Android-telefoon, dan waarschijnlijk niet. Heb je een Windows-laptop, dan is de kans al veel groter dat je ervaring hebt met Bing. Het is de zoekma...

Search08.02.2023

Microsoft-zoekmachine Bing is ineens een stuk interessanter

Verder lezen over Google

5 redenen waarom je goed moet slapen en 5 tips hoe

Het is een eeuwenoud cliché dat je goed moet slapen, maar net als dat beweging essentieel is, is slaap dat absoluut ook.

Nieuws24.07.2024

5 redenen waarom je goed moet slapen en 5 tips hoe

De nieuwe Chromecast is bijna tegenovergestelde van oude

De meest recente Chromecast dateert uit 2022 en is de Chromecast with Google TV. De nieuwe lijkt daar echter totaal niet op.

Gadgets23.07.2024

De nieuwe Chromecast is bijna tegenovergestelde van oude

Startup Wiz zegt nee tegen de 23 miljard dollar van Google

Wat zou jij doen als Google je twee keer zoveel wilde betalen voor je bedrijf als het op dit moment wordt gewaardeerd? Als je Wiz bent, zeg je nee.

Cybercrime23.07.2024

Startup Wiz zegt nee tegen de 23 miljard dollar van Google

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Er zijn nieuwe emoji voor dit jaar gepresenteerd. Eén van de sterren van de show is… een dorre boom met kale takken.

Online17.07.2024

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google zou de grootste startup-acquisitie ooit zijn voor een bedrag van 23 miljard dollar. 

Cybercrime15.07.2024

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Het is volgens Google bedoeld om te zorgen dat zoekresultaten eerder laden, in plaats van dat je allemaal dingen geladen krijgt waar je helemaal niet om hebt gevraagd.

Search26.06.2024

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Verder lezen over Microsoft

Microsoft kan problemen krijgen door aanpassingen aan Game Pass

De Amerikaanse FTC meent dat het nieuwe goedkoopste Game Pass-abonnement nu zodanig gedegradeerd is dat de consument de dupe is.

Gaming22.07.2024

Microsoft kan problemen krijgen door aanpassingen aan Game Pass

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Het is bizar te noemen, maar de applicatie Kladblok krijgt spellingscontrole. En dat na 40 (!) jaar.

Technology09.07.2024

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsoft reageert er verder niet op, maar een security-expert bewijst dat het hem is gelukt om mails te sturen vanuit @microsoft.com. Dat kan grote gevolgen hebben voor phishingmails.

Cybercrime19.06.2024

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Waar veel AI-tools tot nu toe veelal hetzelfde doen, is Microsoft Recall iets compleet nieuws. Maar het komt met de nodige vraagtekens.

Technology04.06.2024

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji