Tech in Asia13.03.2021

Wipro koopt tech consultancy Capco voor $ 1,45 miljard


Het Indiase IT-bedrijf Wipro liet op donderdag weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met de 22-jarige Britse tech consultancy Capco. Wipro lijft Capco in voor een bedrag van $ 1,45 miljard. Wipro wil met de overname makkelijker toegang krijgen tot nieuwe klanten in Europa en Azië.

Wipro

Wipro, dat de VS ziet als de meest belangrijke markt, vindt dat de twee bedrijven “complementaire bedrijfsmodellen” hebben en verwacht dat de deal eind juni zal worden afgerond.

Capco, met het hoofdkantoor in Londen, bedient meerdere toonaangevende bedrijven in de mondiale markt voor financiële dienstverlening.

Capco heeft ongeveer 5.000 consultants in dienst en incasseerde 20 jaar geleden ongeveer $ 80 miljoen van investeerders. Het bedrijf staat bekend om diepgravende kennis en doordacht leiderschap op het gebied van belangrijke technologische uitdagingen en kansen in de sector.

Wipro wordt geleid door Thierry Delaporte. Hij verving Abidali Neemuchwala, die het bedrijf vier jaar leidde en zich als doel had gesteld om de omzet te laten groeien tot $ 15 miljard. Dat doel werd niet gehaald en hij moest plaatsmaken voor Delaporte. De omzet van het bedrijf was maart vorig jaar $ 8,1 miljard.

Europa en Azië

Onder Delaporte bedient Wipro steeds meer Europese en Aziatische klanten. Het bedrijf kreeg vorig jaar opdrachten van de Europese energiebedrijven Fortum en E.On. Het heeft publiekelijk verklaard op zoek te zijn naar verdere acquisities.

“Samen zullen we op maat gemaakte transformationele end-to-end-oplossingen aanbieden om zodoende een nieuwe leidende partner voor bedrijven in financiële dienstverlening te worden”, aldus Lance Levy, CEO van Capco, in een verklaring.

[Fotocredits – kras99 © Adobe Stock]

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.

Verder lezen over Cloud Computing

Provincie Noord-Brabant migreert SAP S/4HANA naar de cloud

Als een van de eerste overheidsorganisaties heeft de provincie Noord-Brabant SAP S/4HANA naar de cloud gemigreerd met behulp van RISE with SAP en SAP-partner Ctac. Deze stap maakt informatie nog sneller beschikbaar voor het uitvoeren van kerntaken, waardoor de provincie efficiënter en sneller antwoorden kan vinden op cruciale vragen.

Technology04.07.2024

Provincie Noord-Brabant migreert SAP S/4HANA naar de cloud

Informatie nog sneller beschikbaar
Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is het beheren van bedrijfsdocumenten efficiënter en veiliger geworden dankzij Document Management Systemen (DMS). Maar wat is een DMS precies?

Technology15.04.2024

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

Google Cloud komt met nieuwe generatieve AI-technologie voor retailers

Voorafgaand aan NRF 2024, wereldwijd een van de grootste evenementen als het gaat om retail, onthulde Google Cloud alvast een aantal nieuwe AI- en generatieve AI-technologieën. Ontwikkeld om retailers te ondersteunen bi...

Online19.01.2024

Google Cloud komt met nieuwe generatieve AI-technologie voor retailers

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

SAP SE kondigt vandaag een meerjarige samenwerking aan met het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Als officiële partner werkt SAP vanaf 2024 samen met het Formule 1-team om de operationele efficiëntie te verhogen en nieuwe...

Technology22.11.2023

Nieuwe samenwerking tussen SAP en het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Streven naar efficiëntie op en naast het circuit
PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

We horen al jaren dat cloud gaming het helemaal wordt, maar tegelijkertijd hebben we ook gezien dat bijvoorbeeld Google Stadia heeft gefaald. Sony gaat zich er nu ook meer mee bemoeien, namelijk door een test te beginnen...

Gaming15.06.2023

PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

​Sneaky: Google zet stilzwijgend limiet op Google Drive

UPDATE - Google heeft de limiet op Drive inmiddels teruggedraaid. Origineel artikel - Google Drive heeft vanaf nu een nieuwe limiet. Zonder dat Google hierover zelf heeft gecommuniceerd blijkt nu dat je maar een x aanta...

Online03.04.2023

​Sneaky: Google zet stilzwijgend limiet op Google Drive

Update: teruggedraaid
Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

De toepassing van containers wordt steeds gangbaarder. Volgens Gartner zal tegen 2024, 15% van alle applicaties in containers draaien en zal 75% van alle organisaties containers gebruiken in productie. Dit komt door de s...

Technology22.02.2023

Aan de slag met Kubernetes: wat je moet weten

Afscheid van Google Stadia: dit zijn de alternatieven

Google stopt vanaf 18 januari volledig met Google Stadia. Gamers krijgen hun geld terug voor zowel de games die ze hebben gekocht als de controller (die overigens per deze week in een universele Bluetooth-controller te v...

Gaming16.01.2023

Afscheid van Google Stadia: dit zijn de alternatieven

18 januari is het klaar