Tech in Asia20.10.2020

Uber India lijft honderden technici in om kosten te drukken


Uber maakte op donderdag openbaar dat het 225 technici wil inlijven in India. Dat is opmerkelijk omdat het bedrijf wereldwijd juist duizenden banen schrapt.

De welbekende ride-hailer, verwikt in een flinke concurrentiestrijd met Ola, zei vandaag dat het Manikandan Thangarathnam heeft aangenomen om de technische afdeling in Bangalore te gaan leiden. Thangarathnam werkt bijna 13 jaar als technisch directeur bij Amazon. Uber kondigde vorige maand aan dat het 140 technici in India wilde inhuren. Nu komen daar ineens 85 personeelsleden bij.

Google en Amazon

Verschillende prominente technici verlieten de afgelopen maanden Uber India om zich aan te sluiten bij onder andere Google en Amazon. Een senior engineer die onlangs Uber verliet, vertelde het weblog TechCrunch dat veel van zijn collega’s geen vertrouwen hebben in de toekomstperspectieven van Uber India.

Volgens Uber zijn de technische uitbreidingsplannen in India in lijn met de visie om mobiliteit en bezorging ’toegankelijker’ te maken en de ‘ruggengraat’ te worden van transport in duizenden steden over de hele wereld.

Het bedrijf heeft onlangs ook Jayaram Valliyur aangenomen als senior director om het wereldwijde financiële techteam te leiden. Voorafgaand aan deze functie werkte Jayaram ook bij Amazon, 14 jaar maar liefst.

Dara Khosrowshahi

In juli beschreef de website The Information het plan van Uber-topman Dara Khosrowshahi om technische functies naar India te verplaatsen om kosten te besparen. Volgens het rapport werd het plan van Khosrowshahi niet door iedereen bij Uber positief ontvangen.

Thuan Pham, de chief technology officer van Uber, die het bedrijf eerder dit jaar verliet, waarschuwde naar verluidt dat het zo snel aannemen van meer technici in India onherroepelijk zou leiden tot de acceptatie van “kandidaten van mindere kwaliteit”.

Uber en Ola beweren allebei marktleider te zijn in India, maar Rajeev Misra, het hoofd van SoftBank Vision Fund, investeerder in beide bedrijven, zei vorige maand dat Ola een kleine voorsprong had op Uber.

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.

Verder lezen over Uber

Je kunt nu Flying Blue Miles sparen bij Uber

Straks kan Flying Blue Miles sparen ook bij Uber, want het ride-bedrijf gaat een samenwerking aan met Air France-KLM.

Automotive16.07.2024

Je kunt nu Flying Blue Miles sparen bij Uber

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Een opmerkelijk aanbod van Uber voor Noord-Amerikanen. Als ze hun auto vijf dagen laten staan, dan krijgen ze 1.000 dollar. Een flink bedrag.

Automotive28.06.2024

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Naar een concert of een sportwedstrijd gaan is vaak logistiek een uitdaging. Uber wil dat makkelijker maken en komt met een nieuwe dienst.

Automotive16.05.2024

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia en Uber hebben tijdens de CES deze week in Las Vegas een memorandum of understanding (MoU) getekend. Deze nieuwe samenwerking heeft als doel om de wereldleider op het gebied van ride-hailing met speciaal ontwikkelde...

Automotive11.01.2024

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia PV5: een modulair voertuig
Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse gebruikers van Uber de app ook gebruiken om een auto huren. Uber Rent is de naam van de nieuwe dienst, en het is de meest recente innovatie van het bedrijf in het zijn van een one-stop-sh...

Automotive29.11.2023

Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Uber rent is here!
​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Je kon het zien in de film Missing, maar ook komt het wel eens voorbij in Amerikaanse series: klusjesapps. We bedoelen niet Werkspot, waarmee je een timmerman kunt inhuren of Fiverr waarop iemand een logo voor je kan mak...

Online12.09.2023

​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Een heitje voor een karweitje
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in Tripolis Park, Amsterdam. Het kantoor is een van Uber’s grootste tech-centra buiten de VS. Uber telt momenteel meer dan 1.000 werknemers in Amsterda...

Nieuws07.06.2023

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

En is op zoek naar tech-talent