Tech in Asia28.10.2019

​Uber blijft India trouw ondanks tegenslagen en felle concurrentie


Uber meldt dat het een aanbesteding heeft gewonnen om te mogen samenwerken met het door de overheid beheerde metrosysteem in New Delhi. India is een belangrijke overzeese markt voor Uber, maar heeft te maken met tegenwind en stevige concurrentie van lokale partij Ola.

Delhi Metro Rail Corporation

De ride-hailer zegt samen te gaan werken met Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) om parkeerplaatsen te creëren en een reeks nieuwe services te gaan leveren op 210 metrostations in Delhi, Gurgaon en Noida. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de overeenkomst van kracht gaat en een DMRC-directeur haastte zich te zeggen dat Uber geen exclusieve partner is voor de metro van New Delhi.

Uber zegt ook te werken aan een software update voor de app. Daarmee krijgt de gebruiker toegang krijgt tot alle realtime” opties voor het openbaar vervoer. Uber probeert een soort overkoepelend zenuwcentrum te worden voor transport, zonder zich te beperken tot hun eigen ride-hailing service.

Uber in India

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar zn Indiase activiteiten zichtbaar afgebouwd, maar CEO Dara Khosrowshahi zei tijdens een conferentie op dinsdag dat Uber gecommitteerd is aan India. Hij vermeed een vraag over de toekomst van UberEats India.

In de afgelopen maanden hebben veel restaurants in India hun samenwerking met UberEats stopgezet na versobering van de agressieve kortingen die werden aangeboden om concurrenten Swiggy en Zomato uit de markt te drukken. Een aantal executives hebben Uber Eats inmiddels verlaten.

In een interview in 2017 zei Khosrowshahi dat India één van de regio’s was waar het bedrijf flink wilde investeren. Maar in de jaren daarna is Uber een beursgenoteerd bedrijf geworden. De aandeelhouders hameren op winstgevendheid en dat staat investeringen in de weg. In het kwartaal dat eindigde in juni van dit jaar rapporteerde Uber een verlies van meer dan $ 5 miljard.

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.

Verder lezen over Uber

Je kunt nu Flying Blue Miles sparen bij Uber

Straks kan Flying Blue Miles sparen ook bij Uber, want het ride-bedrijf gaat een samenwerking aan met Air France-KLM.

Automotive16.07.2024

Je kunt nu Flying Blue Miles sparen bij Uber

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Een opmerkelijk aanbod van Uber voor Noord-Amerikanen. Als ze hun auto vijf dagen laten staan, dan krijgen ze 1.000 dollar. Een flink bedrag.

Automotive28.06.2024

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Naar een concert of een sportwedstrijd gaan is vaak logistiek een uitdaging. Uber wil dat makkelijker maken en komt met een nieuwe dienst.

Automotive16.05.2024

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia en Uber hebben tijdens de CES deze week in Las Vegas een memorandum of understanding (MoU) getekend. Deze nieuwe samenwerking heeft als doel om de wereldleider op het gebied van ride-hailing met speciaal ontwikkelde...

Automotive11.01.2024

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia PV5: een modulair voertuig
Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse gebruikers van Uber de app ook gebruiken om een auto huren. Uber Rent is de naam van de nieuwe dienst, en het is de meest recente innovatie van het bedrijf in het zijn van een one-stop-sh...

Automotive29.11.2023

Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Uber rent is here!
​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Je kon het zien in de film Missing, maar ook komt het wel eens voorbij in Amerikaanse series: klusjesapps. We bedoelen niet Werkspot, waarmee je een timmerman kunt inhuren of Fiverr waarop iemand een logo voor je kan mak...

Online12.09.2023

​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Een heitje voor een karweitje
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in Tripolis Park, Amsterdam. Het kantoor is een van Uber’s grootste tech-centra buiten de VS. Uber telt momenteel meer dan 1.000 werknemers in Amsterda...

Nieuws07.06.2023

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

En is op zoek naar tech-talent