The Flash Initiative nieuwe smart oplaadtechnologie van OPPO

The Flash Initiative nieuwe smart oplaadtechnologie van OPPO

Vorig artikel Volgend artikel

Oppo is een van de belangrijkste ontwikkelaars op het gebied van oplaadtechnologie. Het is inmiddels 7 jaar geleden (2014) dat het technologiebedrijf op de markt kwam met hun VOOC-oplaadtechnologie. Na 3 updates de afgelopen jaren van deze technologie slaat Oppo een nieuwe weg in the Flash Initiative. Tijdens het Mobile World Congress Shanghai (MWCS) kondigt Oppo een samenwerking aan met accessoire-maker Anker, chipmaker NXP Semiconductors en misschien wel de belangrijkste, autofabrikant FAW-Volkswagen.

Binnen deze samenwerking kunnen deze bedrijven middels een licentie-overeenkomst vanaf nu gebruik maken van de gepatenteerde Oppo-technologie. Deze partnerproducten worden gecertificeerd voor veiligheid en naleving door het CTTL (China Telecommunication Technology Laboratory) een van China's grootste technologie en certificerings-laboratorium. Belangrijk hierin is dat Oppo binnen deze samenwerking garant staat voor de veiligheid van apparaten ontwikkelt voor consumenten. Gebruikers moeten apparaten die gebruik maken van nieuwe laadtechnologie in een ‘mum van tijd’ kunnen opladen.

Het betekent in praktijk dat de bovenstaande partners, actief op het gebied van automotive, draagbare opladers en chip fabricatie, samen laadtechnologie gaan ontwikkelen voor apparaten die vaak moeten worden opladen: thuis, in de auto en in openbare ruimtes. Voor deze ontwerpen zijn wereldwijd al meer dan 2.950 octrooien voor snelladen aangevraagd. Inmiddels zijn er al meer dan 1.400 aanvragen toegekend hetgeen bevestigd dat de vraag naar supersnelle laadtechnologie steeds belangrijker wordt.

The Flash Initiative is ontstaan vanuit OPPO’s toewijding om het leven van de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken.

OPPO booth_MWCS 21
Oppo booth op het MWCS 21
We’re working to build a smarter world, and faster charging is a crucial part of this. If we’re going to improve people’s lives through technology, then we need to make their daily experiences easier and more convenient—and OPPO’s VOOC flash charging technology does exactly that.
- Will Wang, Product Manager of Smart Power & IoT Solutions at NXP Semiconductors
Flash Charge Ecosystem_OPPO
Overzicht van het Flash Charge Ecosystem van Oppo

Mobile World Congress Shanghai

In Oppo's Futuristic Technologies zone op het Mobile World Congress in Shanghai komt Oppo met nog wat andere innovaties. Zo toont Oppo een X 2021 smartphone-concept welke is voorzien van een oprolbaar scherm dat uitrolt van 6.7 tot 7.4 inch naast Oppo's nieuwe Wireless Air Charging-technologie, die tot 7.5W aan oplaadvermogen kan leveren. Deze nieuwste innovatie maakt gebruik van magnetische resonantie om problemen van andere draadloze oplaadtechnologieën gedeeltelijk op te lossen, en werkt zodra apparaten zich binnen 10 centimeter van de oplaadmat bevinden.


Daarnaast worden er tal van voorbeelden getoond van geavanceerde oplaad-producten, waaronder de 125W snellader die een 4.000mAh telefoonbatterij tot 100% kan opladen in slechts 20 minuten.

05_Wireless Air Charging_Oppo
Wireless Air Charging-technologie
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....