Tech in Asia28.06.2019

Gojek breidt uit naar toeristische sector


Gojek is een samenwerkingsverband aangegaan met de Indonesische overheid en introduceert Enjoy Jakarta, een nieuwe functionaliteit binnen de app die onder onder de afdeling GO-TIX valt. Met Enjoy Jakarta kunnen toeristen en andere bezoekers in één oogopslag zien wat er allemaal gaande is in de stad tijdens hun verblijf.

“Op de GO-TIX pagina staan alle festivals en evenementen in de stad netjes op een rij, ook musea en andere culturele uitstapjes staan vermeld”, zegt vicepresident Corporate Affairs Michael Say in Jakarta op zaterdag 22 juni.

Toeristische hotspot

Volgens Say is de samenwerking met de beleidsmakers in Jakarta erop gericht om Jakarta beter op de kaart te zetten als toeristische hotspot. Daarnaast ondersteunt de app de ambities van Jakarta om te transformeren naar een slimme stad. Enjoy Jakarta is inmiddels beschikbaar binnen de Gojek app.

Naast de collaboratie in de toeristische sector, is Gojek ook van plan om Jakarta te helpen met het creëren van 200.000 zogenaamde Micro, Small and Medium Enterprises (MSME’s). Het bedrijf pitcht momenteel een samenwerking met Jakarta’s National Craft Council (Dekranasda).

GoWirausaha

Michael Say zegt dat Gojek een speciaal programma heeft genaamd GoWirausaha, waarmee kleine Indonesische bedrijven toegang krijgen tot allerlei trainingen en workshops. GoWirausaha helpt op deze manier de Dekranasda-leden hun bedrijven toekomstbestendig te maken, zodat zij kunnen overleven in een digitale wereld.

De voorzitter van Dekranasda Fery Farhati Ganis waardeert de inspanningen van Gojek in het zowel het ontwikkelen van toerisme in Jakarta als het helpen van het kleinbedrijf. “Het is duidelijk dat het effect heeft”, liet ze optekenen.

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.