Tech in Asia10.08.2020

Burberry lanceert een interactieve winkelervaring met behulp van Tencent


Het exclusieve modelabel Burberry ontwikkelt in samenwerking met de Chinese internetgigant Tencent een interactieve winkelervaring waarbij de fysieke winkel wordt gecombineerd met sociale media. Het idee is om een unieke, meeslepende winkelervaring te creëren.

Burberry

De eerste poging werd afgelopen vrijdag gelanceerd in Shenzhen. Burberry concentreert zich momenteel op de Aziatische winkels, aangezien deze het meeste herstel laten zien na de coronapandemie. De verkoop van luxegoederen kelderde met ongeveer 45% tijdens de piekmaanden, maar Burberry rapporteerde vorige maand een omzetgroei in zowel China en en Zuid-Korea. Volgens de BBC zijn Chinese klanten goed voor ongeveer 40% van de omzet van Burberry.

De eerste sociale winkel wordt gepositioneerd als een interactieve ruimte, waar shoppers kunnen communiceren met de producten van het merk, zowel persoonlijk als op sociale media.

WeChat

Tencent zet een speciaal WeChat-miniprogramma in om de sociale interacties te faciliteren. De labels zullen QR-codes bevatten waarmee klanten productinformatie kunnen ophalen. De route die de klant aflegt door de winkel wordt geregisseerd door een digitaal puntensysteem genaamd “Social Currency”. Ook worden er visuele “brand stories” aangeboden aan het winkelende publiek, soms gebruik makend van Augmented Reality.

“Voor ons is dit project een leerproces in exploratie en innovatie”, zegt Josie Zhang, president van Burberry China, over het 63ste filiaal in China. “We hopen het social retail concept met de tijd uit te rollen naar andere regio’s.”

De retailer blinkt uit in het gebruik van sociale media om in contact te komen met consumenten, wat de loyaliteit onder jonge klanten stimuleert”, zegt Emily Salter, een retailanalist bij het onderzoeksbureau GlobalData. “Hoewel de toekomst van ervaringsgerichte retail onduidelijk is door de impact van Covid-19, zullen dergelijke interactieve concepts waarschijnlijk toenemend belangrijk worden gevonden door shoppers”.

[Fotocredits © eldarnurkovic – Adobe Stock]

Redactie Tech in Asia

Dit is het redactie account van Tech in Asia. De redactie is te bereiken via newsroom_asia@dutchcowboys.nl.

Verder lezen over Online Shop

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2024 ruim €9 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. Q1 2023. Het aantal online aankopen nam iets af (-3%) naar ruim 85 miljoen. Wel wordt er meer gekocht bij buitenlandse webshops; zowel het aantal aankopen als de bestedingen cross-border zijn toegenomen

Online01.07.2024

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Catawiki introduceerde vandaag een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de hele veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs. In 2023 liepen veel geïnteresseerden het object van hun dromen mis: ze plaatsten een bod maar verloren de veiling. Om dit in de toekomst te vermijden, lanceert Catawiki de optie om iets gelijk te kopen. Dankzij deze functie kunnen kopers ervoor kiezen om een object meteen te kopen in plaats van de duur van de veiling af te wachten.

Online27.06.2024

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Daarmee skip je de veiling
Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Shein, het bekende Chinese online warenhuis, moet zich aan de strenge regels van de EU gaan houden en dat betekent: oppassen met nepperij.

Online26.04.2024

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën

iDEAL kennen veel mensen als de handige betaaloptie bij webwinkels waarmee je meteen kunt betalen met je bankrekening. We kennen het al decennia en zijn er al helemaal aan gewend, maar in het buitenland zijn ze soms jalo...

Online09.04.2024

Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën