Social Media18.10.2018

WhatsApp krijgt een vakantiemodus en andere handige nieuwe functies


De leksite WABetaInfo, meestal goed voor aankomende WhatsApp-updates, heeft weer een nieuwe testversie van WhatsApp bekeken en daaruit blijkt dat er binnenkort een vakantiemodus aan komt. Die modus is gebaseerd op de stille modus die Android-gebruikers al hebben. Dat betekent dat als je een chat gearchiveerd en op ‘mute’ hebt staan, die daar niet vanaf gehaald wordt doordat er een nieuw bericht in is gekomen.

Vacation mode doet dat straks ook voor iOS-gebruikers. Het is een beetje een verwarrende benaming voor de modus, want je zou juist verwachten dat ook alle actieve chats stil worden gehouden, maar het is wel handig. Het zorgt er voor dat je een beetje kunt opruimen in je chatlijst en dat dingen ook opgeruimd blijven, of mensen nog steeds in die groep berichten posten of niet.

Geen zinloze notificaties meer

Android-gebruikers krijgen in de nieuwe WhatsApp-versie ook een andere hele fijne verbetering: het verbergen van notificaties voor chats die op mute staan. Je zag tot nu toe bij chats die je gemute hebt wel nog de notificatie van een nieuw bericht en dan open je WhatsApp weer voor nop. Dat is met deze verandering verleden tijd en een bijkomend voordeel is dat het standaard voor iedereen aan is gezet. Als je het toch wilt zien kan dat, maar dan moet je even de settings in.

Voor zakelijke gebruikers van WhatsApp komt er ook nog een fijne nieuwe update, namelijk de mogelijkheid om je account te linken aan andere diensten. De eerste die in de planning staat is Instagram (want natuurlijk) wat betekent dat je niet alleen WhatsApp kunt gebruiken om het wachtwoord van Insta te resetten of terug te halen, maar ook dat je bijvoorbeeld je status automatisch kunt doorzetten naar Instagram als je ‘m in WhatsApp aanpast.

Al die nieuwe functies zijn nog in de maak, zeker vakantiemodus, dus het zou best kunnen dat je niet meteen alles gaat zien als je een nieuwe WhatsApp-versie hebt gedownload, maar volgens WABetaInfo kunnen we de nieuwe functies wel snel verwachten.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over WhatsApp

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

WhatsApp gaat nu tonen wie er allemaal recent online waren. Waarschijnlijk is het doel om je makkelijker een praatje te laten aanknopen.

Social Media01.05.2024

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

Heb je recent nog naar de icoontjes van je WhatsApp gekeken? Kijk eens naar de Formule 1-emoji: die ziet er anders uit he?

Mobile30.04.2024

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

WhatsApp heeft net de mogelijkheid uitgerold om meer chats te kunnen pinnen. Dat had het al voor 3 chats, maar nu zijn dat er 5. Er komen binnenkort meer nieuwe mogelijkheden naar de messenger, waarbij de focus van Whats...

Mobile28.03.2024

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

WhatsApp heeft al jaren mogelijkheden om je tekst er net even anders uit te laten zien. Helaas kun je geen ander lettertype kiezen dat andere mensen dan ook zien (dit is namelijk altijd het lettertype dat mensen voor hun...

Social Media22.02.2024

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

WhatsApp komt met enorm veel vernieuwingen voor de messenger, waaronder de kanalen. Hartstikke puik, maar er valt nog wel veel te wensen aan deze nieuwe functie die nog in de kinderschoenen staat. 1. Meer zichtbaarheid...

Social Media16.02.2024

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

WhatsApp gaat in Europa veranderen. De messenger heeft mede door de ‘poortwachter’-status die het ontving van de Europese Unie de taak om te zorgen dat WhatsApp-berichten ook in andere apps kunnen worden gelezen. Dat...

Social Media12.02.2024

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

Wat is jouw gebruikersnaam?
Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed