Topman weg bij Google: 'Ik blijf positief over het bedrijf!'

Topman weg bij Google: 'Ik blijf positief over het bedrijf!'

Vorig artikel Volgend artikel

Hij wil heel erg graag benadrukken dat hij nog steeds positief over zijn oud-werkgever is, maar hij gaat wel weg bij Google. Caesar Sengupta, hoofd van de betalingsinitiatieven van Google zegt dat hij na 15 jaar technologiegigant gaat verlaten, schrijft Reuters.

Weg bij Google op eigen initiatief

"Ik blijf erg positief over de toekomst van Google, maar het wordt tijd dat ik ga kijken of ik zonder zijwieltjes kan rijden", zegt Sengupta in een post op z'n LinkedIn.

Sengupta is een van de sleutelfiguren achter de lancering en het succes van Google Pay in India en hielp bij het opnieuw lanceren van de betaalapp in de Verenigde Staten en Singapore. De betalingsfaciliteit wordt nu gebruikt door meer dan 150 miljoen gebruikers in 30 landen. Hij was ook zeer nauw betrokken bij het starten, bouwen en leiden van initiatieven zoals ChromeOS en Next Billion Users.

Meer mensen weg bij Google

Het is onrustig bij Google. Er gaan meer mensen weg. Sommige zelfs met een hoop gedoe. De oprichter en hoofdverantwoordelijke van de ethische afdeling die gaat over het gebruik van Artificial Intelligence (AI) is namelijk ontslagen door haar werkgever Google. AI is het concept waarbij machines 'denken als mensen'. Margaret Mitchell zou volgens Google bedrijfsgeheimen met de buitenwereld hebben gedeeld.

[foto: Paweł Czerwiński on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...