Stickers toevoegen aan Fleets op Twitter

Stickers toevoegen aan Fleets op Twitter

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter voegt stickers toe aan Fleets. Fleets is Snapchat-achtige content die weer verdwijnt na een tijdje. De stickers zijn beschikbaar voor gebruikers van zowel Android als iOS.

Wanneer je een Fleet maakt, kun je stickers toevoegen door op het smiley gezichtje in de onderste rij van je scherm te tikken. Als je dat doet, zie je een verzameling door Twitter gemaakte geanimeerde stickers en emoji (de laatste daarvan noemt Twitter 'Twemoji'). En als je iets zoekt in de zoekbalk boven aan het scherm, haalt Twitter GIF's op die afkomstig zijn van Tenor en Giphy, eigendom van Facebook.

Twitter is er blij mee

"Nu kun je jezelf uitdrukken in het gesprek met stickers. Voeg GIF's en Twemoji's toe aan een Fleet", staat er in een tweet van Twitter.

Als je ooit stickers op Snapchat of Instagram hebt gebruikt, zou deze nieuwe functie je vrij bekend moeten aanvoelen. Twitter is een heel klein beetje 'late to the party' want op Instagram en Snapchat is het toevoegen van stickers al jaren mogelijk. Twitter staat nog in de kinderschoenen met Fleets, dat pas in november 2020 voor iedereen beschikbaar werd. Er valt het bedrijf niet veel te verwijten dus. Laten we het zien als een van de functies die het bedrijf gaat toevoegen aan Fleets.

Hoe Fleets werkt

Gebruikers vinden bovenaan hun tijdlijn de Fleets van de mensen die zij volgen. Met een openbaar profiel en openbare privéberichten kan iedereen jouw Fleets zien en erop reageren. Klik op de Fleet om met een privébericht of emoji te reageren en het gesprek voort te zetten in de privéberichten. Het delen van een Tweet in een Fleet gaat als volgt:

  1. Klik onderaan de Tweet op het “deel”-icoontje
  2. Klik op “Deel als Fleet”
  3. Voeg met tekst of emoji’s toe hoe je erover denkt

[foto: Akshar Dave on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...