Snapchatters kunnen nu Tweets direct delen

Snapchatters kunnen nu Tweets direct delen

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter is nog steeds een prachtig platform om het laatste nieuws te checken. Er kijken vandaag de dag meer mensen dan ooit op Twitter om op de hoogte te blijven van de actualiteit.

Het bedrijf achter Snapchat merkt steeds vaker dat Snapchatters Tweets willen delen die ze belangrijk, grappig of nieuwswaardig vinden. Nu doen ze dit vaak door een schermafbeelding van een Tweet op Snapchat te delen. Vanaf nu hoeven Snapchatters geen screenshot meer te maken, maar kunnen ze Tweets gemakkelijk verwerken in hun verhaal. Mensen die een verhaal bekijken kunnen op de Tweet tikken om deze op Twitter te bekijken.

Tweets direct in je Snaps

Het is de eerste keer dat een Tweet gedeeld kan worden in Stories, terwijl gebruikers nog steeds bij hun Snapchat-camera kunnen én nog steeds alle Creative Tools kunnen gebruiken die Snapchat biedt.

image001
Tweets direct in je Snaps.

Zo deel je een Tweet op Snapchat vanuit je Twitter-app

Tik op het deel icoon op de openbare Tweet die je wil delen. (NB: Een afgeschermde Tweet kan niet worden gedeeld.) Zoek het Snapchat icoon in de lijst met icoontjes. Als je al ingelogd bent op je Snapchat app en niet al bezig bent met het maken van een Snap, zal de Snapchat app direct op de camera openen en verschijnt de Tweet die je wil delen als sticker op je hoofdscherm. Als je vervolgens een lens wil gebruiken, tik je één keer kort op het scherm om de lens carrousel te laten verschijnen.

Als je klaar bent met het maken van je Snap (een foto of video), kun je het formaat en de plek van de Tweet-sticker nog aanpassen. Je kunt je Snap nu ook nog opleuken met een bijschrift, stickers, bitmojis, cameos en filters. Is je kunstwerk klaar, verstuur het dan naar je vrienden en verhalen!

Mensen zien de Tweet als een sticker in je Snap en kunnen gemakkelijk omhoog swipen om de Tweet en antwoorden te bekijken op Twitter.

De Tweet blijft op Snapchat staan en zal tegelijkertijd met je Snap verdwijnen (24 uur als deze gedeeld is in een Verhaal). Als een gedeelde Tweet op Snapchat ondertussen is verwijderd zien Snapchatters dat als ze omhoog swipen om de Tweet te bekijken.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...