Premier van Australië  laat zich niet intimideren door Facebook

Premier van Australië laat zich niet intimideren door Facebook

Vorig artikel Volgend artikel

De Australische premier Scott Morrison heeft gezegd dat zijn regering niet zal worden geïntimideerd door Facebook. Een sterke uitspraak die veel kan betekenen. Het Amerikaanse social media bedrijf heeft namelijk een conflict met het land. Het blokkeert sinds deze week nieuwsfeeds voor gebruikers

De premier gebruikt een aardige beeldspraak. Hij zegt namelijk dat Facebook zijn land 'ontvriend' heeft. Hij vindt de actie van Facebook om pagina's op zwart te zetten 'arrogant' en 'teleurstellend'.

Reactie van Facebook op premier Scott Morrison

Facebook reageert op het wetsvoorstel dat op tafel ligt in Australië waardoor techgiganten moeten betalen voor nieuwberichten op hun platforms. Facebook zegt dat de wetgeving de relatie tussen het platform en uitgevers 'fundamenteel verkeerd begrijpt'.

Facebook legt Australië 'plat'

De Facebook-pagina's van veel Australische overheidsinstanties staan op zwart. Toegang is door Facebook geweigerd. Het social media bedrijf heeft dat gedaan omdat het niet eens is met het verbod op het plaatsen van nieuwsberichten op hun platform die gemaakt zijn door gebruikers en mediaorganisaties in het land.

Er ligt in Australië een wetsvoorstel op tafel dat Facebook dwingt om uitgevers voor nieuws te betalen. De Australische overheid praat binnenkort met Facebook-topman Zuckerberg over de nieuwsblokkade, maar is niet van plan wetsvoorstel aan te passen.

[foto Photoholgic on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...