Social Media06.03.2016

Nieuwe functies in WhatsApp maken de App weer handiger


PDF-bestanden en foto's en video's versturen vanuit andere apps op je smartphone

WhatsApp heeft deze week een groot aantal nieuwe opties aan de applicatie toegevoegd waardoor de populaire app nog meer de richting uitgaat van sharing van bestanden en wie weet op termijn ook voor cloudopslag.

Zou kun je nu met Whatsapp PDF-bestanden, foto’s en video’s ontvangen en versturen van andere apps waaronder ICloud Drive, Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive die je op je smartphone hebt geïnstalleerd. WhatsApp heeft nog geen eigen Cloud-opslag maar ook dat is misschien niet meer dan een kwestie van tijd en daarmee kruipt de applicatie direct richting Dropbox en WeTransfer.

Misschien nog niet gelijk voor echt grote hoeveelheden data, al is dat relatief want videobestanden kunnen ook behoorlijk wat data bevatten. Maar duidelijk is dat de ontwikkelaars bij WhatsApp de komende jaren steeds vaker de app zullen uitbreiden met nog nieuwe mogelijkheden voor het delen (en centraal opslaan) van data.

De werking van het delen van foto’s en video’s werkt simpel. In de applicatie kies je voor foto/video waarna je kunt kiezen voor ‘kies vanuit een andere app’ (onderaan), daarna wijst alles zich vanzelf en zie je direct welke apps jij hebt geïnstalleerd.

Je kunt na installatie van de update nu een andere achtergrond uit een lijst met effen kleuren kiezen om WhatsApp iets meer te stylen naar jouw persoonlijke voorkeur. Als laatste kun je nu ook inzoomen op video’s die je aan het afspelen bent.

WhatsApp heeft in Nederland inmiddels 9.8 miljoen gebruikers en is daarmee groter dan Facebook met 9.6 miljoen gebruikers. Van deze 9.8 miljoen gebruiken 7 miljoen mensen WhatsApp dagelijks.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over WhatsApp

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

WhatsApp gaat nu tonen wie er allemaal recent online waren. Waarschijnlijk is het doel om je makkelijker een praatje te laten aanknopen.

Social Media01.05.2024

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

Heb je recent nog naar de icoontjes van je WhatsApp gekeken? Kijk eens naar de Formule 1-emoji: die ziet er anders uit he?

Mobile30.04.2024

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

WhatsApp heeft net de mogelijkheid uitgerold om meer chats te kunnen pinnen. Dat had het al voor 3 chats, maar nu zijn dat er 5. Er komen binnenkort meer nieuwe mogelijkheden naar de messenger, waarbij de focus van Whats...

Mobile28.03.2024

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

WhatsApp heeft al jaren mogelijkheden om je tekst er net even anders uit te laten zien. Helaas kun je geen ander lettertype kiezen dat andere mensen dan ook zien (dit is namelijk altijd het lettertype dat mensen voor hun...

Social Media22.02.2024

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

WhatsApp komt met enorm veel vernieuwingen voor de messenger, waaronder de kanalen. Hartstikke puik, maar er valt nog wel veel te wensen aan deze nieuwe functie die nog in de kinderschoenen staat. 1. Meer zichtbaarheid...

Social Media16.02.2024

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

WhatsApp gaat in Europa veranderen. De messenger heeft mede door de ‘poortwachter’-status die het ontving van de Europese Unie de taak om te zorgen dat WhatsApp-berichten ook in andere apps kunnen worden gelezen. Dat...

Social Media12.02.2024

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

Wat is jouw gebruikersnaam?
Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed