Microsoft probeerde Pinterest over te nemen

Microsoft probeerde Pinterest over te nemen

Melden Amerikaanse media

Vorig artikel Volgend artikel

Opmerkelijk: Microsoft heeft volgens The Financial Times gesprekken gevoerd met Pinterest in een poging het sociale netwerk over te nemen. The Financial Times meldt dat de softwaregigant Pinterest de afgelopen maanden heeft benaderd over een deal, maar dat de gesprekken 'momenteel niet actief' zijn.

Deal or no deal Microsoft Pinterest

Als er een deal had plaatsgevonden, zou dit tot nu toe de grootste van Microsoft zijn geweest, aangezien Pinterest wordt gewaardeerd op 42 miljard euro.

De potentiële interesse van Microsoft in Pinterest zou echter een signaal kunnen zijn voor een opkomende strategie voor de voortdurende cloud-push, aldus de Amerikaanse website The Verge. De Windows-maker heeft geprobeerd meer grote online services te overtuigen om zijn Azure-cloudaanbod te gebruiken.

Het is een aanpak die we Microsoft zagen proberen met TikTok. Hoewel het niet succesvol was, zou een TikTok-deal Microsoft waardevolle gegevens en een uitlaatklep hebben geboden voor zijn talloze andere diensten.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...