Medewerkers techreuzen gaven veel geld aan de campagne van Biden

Medewerkers techreuzen gaven veel geld aan de campagne van Biden

Vorig artikel Volgend artikel

Dat Trump vier jaar overhoop heeft gelegen met de grote techbedrijven in Amerika mag duidelijk zijn. Niet heel onlogisch dus dat nu uit onderzoek blijkt dat werknemers van grote technologiebedrijven een belangrijke inkomstenbron waren voor de presidentiële campagne van Joe Biden. Dat staat in Amerikaanse rapporten over de financiering van de campagne die door The Wall Street Journal zijn geanalyseerd.

Alle grote techreuzen

De presidentiële campagne van Joe Biden ontving minstens $ 15,1 miljoen van werknemers van vijf grote technologiebedrijven, zo blijkt uit die gegevens. Geld van medewerkers van Google, Microsoft, Amazon, Apple en Facebook vormden de grootste bron van donaties aan de de democraat.

Medewerkers techbedrijven steunen de Democraten

De vorige Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Barack Obama ontvingen ook grote bijdragen van werknemers van technologiebedrijven. Je zou daarom kunnen zeggen dat veel medewerkers van de Google en Facebook van deze wereld eerder de Democratische partij steunen dan de Republikeinen.

Trump heeft ruzie met social media bedrijven

Zoals gezegd heeft Trump veel ruzie gemaakt met social media bedrijven. Zoals met Twitter. Daar heeft hij uiteindelijk een ban gekregen. De Amerikaanse ex-president had al een paar keer woorden met het sociale platform dat hij het meest gebruikt, maar hij ging uiteindelijk te ver, volgens Twitter Hij kan zelfs geen ander account gebruiken.

[foto: Sharon McCutcheon on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...