Klein relletje tussen ontwikkelaars en Apple

Klein relletje tussen ontwikkelaars en Apple

Over mondkapje emoji's

Vorig artikel Volgend artikel

Er is een klein relletje ontstaan tussen twee ontwikkelaars en Apple. Het gaat over het promoten van mondmaskers in nieuwe emoji's.

Ze kregen afwijzingen van Apple omdat die suggereerden dat ze met de nieuwe emoji's 'ongepaste verwijzingen naar de COVID-19-pandemie' maakten.

In onderstaand tweetje staat hoe het begon en een voorbeeld van de emoji's:

Hoe kan een mondmasker een ongepaste verwijzing naar COVID-19 zijn

Een redacteur van The Verge vond dit aanleiding om contact op te nemen met Apple. Het Amerikaanse techbedrijf liet aan de redacteur weten dat het bedrijf niet alleen geen regels heeft voor het dragen van maskers, maar dat beide voorbeelden helemaal in orde zijn - en beide ontwikkelaars hebben sindsdien bevestigd dat Apple hun apps heeft goedgekeurd.

Eind goed al goed dus!

Het is niet helemaal duidelijk waarom ze in het begin werden afgewezen, maar Apple zegt dat het alleen voorzichtig is geweest om medische instellingen en officiële gezondheidsinstanties 'COVID-19' te laten vermelden in hun app namen of metadata.

Zowel Apple als Google hebben beleidsregels opgesteld om ervoor te zorgen dat COVID-19-zoekopdrachten verwijzen naar apps die daadwerkelijk er zijn om mensen te beschermen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...