Kantoor Facebook wordt vaccinatielocatie

Kantoor Facebook wordt vaccinatielocatie

Vorig artikel Volgend artikel

Wat in ons land allemaal maar lastig van de grond komt, lijkt aan de andere kant van de oceaan de normaalste zaak van de wereld te worden. Vaccineren op 'ongewone' locaties zoals supermarkten en kantoorpanden. Een deel van het hoofdkantoor van Facebook in Amerika wordt een vaccinatielocatie.

Amerika wil snel vaccineren

In sommige Amerikaanse staten (Texas bijvoorbeeld) worden honderdduizenden prikken per dag gezet. De overheid wil snel vaccineren zodat de samenleving weer open kan. Facebook draagt nu haar steentje bij aan dat proces. Een deel van het hoofdkantoor in Menlo Park (Californië) is omgevormd tot een vaccinatielocatie. Hiermee hoopt het social media bedrijf de vaccinaties te versnellen.

Het bedrijf werkt hiervoor samen met Ravenswood Family Health Center. Op Twitter zegt Sheryl Sandberg van Facebook: "We werken ook samen met non-profitorganisaties in California om andere pop-up klinieken te ondersteunen. We hopen tot 10.000 mensen te helpen om zich te laten vaccineren, vooral degenen die het zwaarst door COVID worden getroffen."

Facebook is begaan met het vaccinatieplan

Eerder dit jaar besloot het sociale mediabedrijf een tool te lanceren om mensen in de Verenigde Staten informatie te geven over waar ze COVID-19-vaccins kunnen krijgen en het voegde een COVID-19-informatiegebied toe aan de site voor het delen van foto's op Instagram.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...