Je kunt vanaf nu ook ​tweeten met je stem!

Je kunt vanaf nu ook ​tweeten met je stem!

Vorig artikel Volgend artikel

Leuk! Het is nu ook mogelijk om elkaar niet alleen met woorden, maar ook met spraakberichtjes te bestoken op Twitter.

Momenteel test Twitter de mogelijkheid om audioberichten te tweeten via de Twitter-app voor de nieuwste iOS.

,,Zo kan je gemakkelijker tweeten terwijl je onderweg bent, met je stem", aldus een woordvoerder van Twitter.

Hoe werkt audioberichten versturen via Twitter

Twitter geeft een duidelijke uitleg hoe je audioberichten kunt versturen.

Hieronder een beknopte uitleg: Tik op het icoon Tweet opstellen, Tik op het stem icoon, Tik op de rode opnameknop om te beginnen met het opnemen van je bericht en tik op Gereed wanneer je klaar bent.

Niet alleen audio maar ook tekst in de tweet

Je hebt de mogelijkheid een tweet-tekst toe te voegen en/of een collectie met meerdere tweets te starten. Je kan maximaal 2 minuten en 20 seconden opnemen voor elke afzonderlijke gesproken tweet. Als je bericht langer is dan dat, wordt het automatisch opgesplitst tot een collectie van maximaal 25 tweets.

Als je klaar bent, tik je op tweeten om de tweet te verzenden. Je kunt dus bij wijze van spreken je eigen radioshow op Twitter opnemen.

Twitter is de laatste die het mogelijk maakt

Na WhatsApp, Instagram en Facebook is Twitter het laatste grote social media platform dat nu met deze functie komt. Gesproken tweets worden gepubliceerd als tweets met audiobijlagen die mensen kunnen afspelen. Je huidige profielfoto wordt als statische afbeelding toegevoegd aan je audiobijlage en wordt niet bijgewerkt als je profielfoto wordt bijgewerkt.

Als je tikt op de gesproken tweet van iemand, wordt het audiobericht afgespeeld en wordt de volledige van gesproken tweets automatisch doorlopen in iOS.

Als je in iOS op afspelen tikt, wordt het bericht automatisch geminimaliseerd in een audiodock aan de onderkant van het scherm, zodat je kan blijven luisteren terwijl je door Twitter bladert en wanneer je de app afsluit.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...