Instagram komt met functie Live Rooms

Instagram komt met functie Live Rooms

Clubhouse-achtig

Vorig artikel Volgend artikel

Instagram wil dat meer mensen tegelijk live gaan, dus lanceert het vandaag Live Rooms, dat schrijft The Verge.

Met de functie, die wereldwijd beschikbaar is, kunnen vier mensen tegelijk videochatten tijdens een live uitzending. Hiervoor konden er maar twee mensen live tegelijk videochatten. Tuurlijk, Instagram zegt dat ze mensen wil aanmoedigen om een talkshow of podcast te beginnen, maar het lijkt meer op een snelle reactie op het fenomeen clubhouse.

Schermafbeelding 2021-03-01 om 17.19.53
Foto: Instagram.

Verschil tussen Clubhouse en Live Rooms van Instagram

Zoals gezegd is de vergelijking met Clubhouse makkelijk te maken. Bij Clubhouse kunnen er meer dan 10 mensen tegelijk kletsen en kamers kunnen tot 8.000 mensen bereiken voordat ze vol zijn. Wij schreven eerder al dat ook Facebook bezig is met van alles en nog wat.

In tegenstelling tot Clubhouse vereist Instagram Live dat mensen op beeld zijn via de camera van de smartphone camera. Dat kan voor veel mensen een te hoge drempel zijn om hiervan gebruik te maken.

Instagram gaat scoren met Live Rooms

Clubhouse is tegenwoordig enorm populair omdat het simpel met je smartphone kan en audio toch iets toegankelijker is dan video. Gebruikers van Clubhouse kunnen overal en altijd kletsen in bepaalde rooms.

En toch zal deze functie van Instagram het wel goed gaan doen. Live Rooms is een functie die Instagram goed kan gebruiken. Instagram heeft nu eenmaal een langere historie en grote accounts hebben mega veel volgers die ze niet kwijt willen. Die bedrijven en influencers moeten die getallen volgers eerst nog maar eens weten te behalen op Clubhouse.

[foto: Alexander Shatov on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...